Latest News

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Τυφώνας Μίλτον: Ελικόπτερο σώζει άνδρα που επέπλεε στον ωκεανό χάρη σε ένα πλαστικό ψυγείο (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η στιγμή που το πλήρωμα ελικοπτέρου έσωσε ένα άνδρα από τα ανοιχτά της Τάμπα, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον, καταγράφηκε σε βίντεο...

Ο άνδρας σώθηκε καθώς μπόρεσε να μείνει στην επιφάνεια του μανιασμένου ωκεανού χάρη σε ένα πλαστικό ψυγείο, από το οποίο κρατιόταν επί περισσότερες από 12 ώρες. 

Το ψαροκάικο του άνδρα - η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί - βυθίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα ανοιχτά της Φλόριντα, καθώς ο τυφώνας Μίλτον κατευθυνόταν προς την πολιτεία. Πριν βυθιστεί ωστόσο, στις 18:45, κατόρθωσε να εκπέμψει SOS. Τελικά εντοπίστηκε περίπου 30 μίλια μακριά από το Longboat Key, στη Φλόριντα, το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Στο βίντεο, ένας δύτης της ακτοφυλακής φαίνεται να κατεβαίνει από το ελικόπτερο και να κολυμπά προς τον άνδρα για να τον παραλάβει. «Αυτός ο άντρας επέζησε από ένα εφιαλτικό σενάριο ακόμη και για τον πιο έμπειρο ναυτικό», είπε ο αξιωματούχος της ακτοφυλακής Dana Grady.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ναυαγός επιβίωσε από ανέμους ταχύτητας 75121-145 χλμ/ώρα και κύματα ύψους έως και 7,5 μέτρων κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο νερό. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.