Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στα αδέλφια Πλακιά - Στα άκρα η κόντρα μεταξύ συγγενών των θυμάτων για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

 


Εξώδικο κατά του Νίκου Πλακιά και του αδερφού του Δημήτρη, απέστειλε σήμερα η Μαρία Καρυστιανού, στον απόηχο της διαμάχης για τη συναυλία για τα θύματα... των Τεμπών.

Το γεγονός δημοσιοποίησε στο X (Twitter) ο ίδιος ο Νίκος Πλακιάς, αναρτώντας την πρώτη σελίδα του εξωδίκου και γράφοντας: 

«Ευχαριστώ Μαρία Καρυστιανού 
Η Μανα των Τεμπων έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά 
Ντρέπομαι 
Πως θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια ;
Πως θα τις αντικρίσεις ;».

Καρυστιανού για τον Πλακιά στο εξώδικο: Υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν αδιανόητη η συνάντησή μας  

Το εξώδικο της Μαρίας Καρυστιανού, ξεκινά με αιχμηρό τρόπο -με τη μορφή επίθεσης- μιλώντας για τους αδελφούς Πλακιά, για τους οποίους αναφέρει ότι υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν αδιανόητη μια συνάντησή τους, λόγω των διαφορετικών επιλογών τους στη ζωή: Τραγικά γεγονότα οδήγησαν να συναντηθούν οι πορείες της ζωής μας, «ενώ βέβαια οι έως τότε επιλογές μας αλλά και οι προφανείς διαφορές των χαρακτήρων μας θα καθιστούσαν κάτι τέτοιο αδιανόητο», αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην αρχή του εγγράφου.

Στη συνέχεια, η ίδια εντείνει την επίθεση κατά των αδελφών Πλακιά, κατηγορώντας τους πως στόχος τους είναι να υπονομεύσουν τη συλλογική δράση, ενώ επισημαίνει πως «δεν θέλουν ή δεν μπορούν» να κατανοήσουν τον σκοπό της: «Από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας έως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την τάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου, νομίζω, δεν έχετε μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό».Εξώδικο Καρυστιανού κατά Πλακιά: «Δεν θέλετε ή δεν κατανοείτε τον στόχο του Συλλόγου Συγγενών θυμάτων Τεμπών»

Ο Νίκος Πλακιάς δεν έχει δημοσιεύσει το υπόλοιπο κείμενο, ενώ από την πλευρά της η Μαρία Καρυστιανού, μέχρι στιγμής, δεν έχει προβεί σε δήλωση για το θέμα. 

Μετά τις ηχηρές αντιδράσεις για το αντίτιμο των 15 ευρώ στην προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023» δίνει με ανακοίνωσή του τη δική του απάντηση. 



Στόχος με το αντίτιμο του εισιτηρίου της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο είναι, μεταξύ άλλων, «κάθε πολίτης που θα συμμετέχει να μπορεί να συμβάλλει και στην πραγμάτωση των καταστατικά διακηρυγμένων στόχων του Συλλόγου μας και πρωτίστως την οικονομική ενίσχυση των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών που τους προωθούν».

«Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και κάθε έναν που θα τη στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο για τη βέβαιη επιτυχία της, όσο και αν ορισμένοι εύχονται και επιδιώκουν συστηματικά το αντίθετο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν κληθεί και συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Τέμπη 2023» που υπογράφει η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού:

«Με τη συναυλία - εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο επιχειρούμε να κλιμακώσουμε τη δράση μας κατά της λήθης, σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της τραγικής απώλειας ανυποψίαστων για την επικινδυνότητα του σιδηροδρόμου συγγενών, φίλων και συμπολιτών μας, όπως και τον τραυματισμό δια βίου πολλών άλλων.  

Επιπλέον δε, εκτός από το γεγονός ότι ο Σύλλογός μας συνεχώς γιγαντώνεται και αριθμητικά σε ό,τι αφορά  τα μέλη του, βέβαιο είναι ότι με τη δράση του εκφράζει όλο και περισσότερο τους διαχρονικούς πόθους όλων των Ελλήνων για Αλήθεια, Ελευθερία και Δικαιοσύνη, γι’ αυτό και συσπειρώνει την εθελοντική στράτευση ανθρώπων υψηλού φρονήματος εντός και εκτός της πατρίδας μας, οι οποίοι, Έλληνες και μη, αγωνίζονται  για να μην επικρατήσει το Άδικο.  

Στόχος μας είναι επίσης με το αντίτιμο του εισιτηρίου (τμήμα του οποίου, αφαιρουμένων των εξόδων αποτελεί ουσιαστικά δωρεά των καλλιτεχνών για την ενίσχυση της δράσης μας) κάθε πολίτης που θα συμμετέχει να μπορεί να συμβάλλει και στην πραγμάτωση των καταστατικά διακηρυγμένων στόχων του Συλλόγου μας και πρωτίστως την οικονομική ενίσχυση των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών που τους προωθούν.  

Έτσι συμβολικά όλοι γινόμαστε ένα και καθένας όλοι, για το καλό του συνόλου, ως μόνη βέβαιη εγγύηση ότι παρόμοιο τραγικό γεγονός δεν θα ξανασυμβεί. 

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και κάθε έναν που θα τη στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο για τη βέβαιη επιτυχία της, όσο και αν ορισμένοι εύχονται και επιδιώκουν συστηματικά το αντίθετο».