Latest News

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Τζορτζ Μπλάντοκ: Εξετάζεται αν έπασχε από καρδιομεγαλία - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιατροδικαστική έρευνα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του αδόκητου χαμού του 31χρονου διεθνή μπακ...Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως ο θάνατός του οφείλεται μεν σε πνιγμό εντός ύδατος ωστόσο δεν είναι αυτή η ακριβής αιτία. Από την ιατροδικαστική έρευνα φέρεται ότι έχει εντοπιστεί ένα εύρημα στην καρδιά του και υπάρχουν υποψίες καρδιομεγαλίας, οι αιτίες της οποίας θα διερευνηθούν περαιτέρω.

Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, που θα δώσουν πλήρη εικόνα για τα αίτια θανάτου. Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του αθλητή, ενδέχεται η διαδικασία να επιταχυνθεί, με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός δύο με τριών μηνών.

Tι είναι η καρδιομεγαλία;

Η καρδιομεγαλία, γνωστή και ως μεγαλοκαρδία είναι ένα συχνό καρδιακό πρόβλημα. Η πάθηση αυτή προκύπτει όταν η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αίμα αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να οδηγείται σε συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Πρόκειται για μία κατάσταση που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται φαρμακευτική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Μερικά από τα συμπτώματα της καρδιομεγαλίας είναι δύσπνοια, πρήξιμο στα πόδια, αυξημένη κοιλιακή περίμετρος, αύξηση του βάρους και κούραση.