Latest News

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Τετ α τετ Ανδρουλάκη και Δούκα με Γερουλάνο – Όλοι δηλώνουν… ευχαριστημένοι


 Στη Βουλή μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο, ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στο κόμμα, την... ερχόμενη Κυριακή.

Οι συναντήσεις των δύο «μονομάχων» με τον Π. Γερουλάνο, ο οποίος, ως τρίτος στον α’ γύρο της εκλογικής διαδικασίας έχει μετατραπεί σε ρυθμιστή της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ολοκληρώθηκαν γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Χ. Δούκας δήλωσε ότι «είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, σε εξαιρετικό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμα μου, την ανάγκη για ανακατεύθυνση της χώρας. Τόνισα την αναγκαιότητα, γιατί ανοίγει κερκόπορτα, κάθε μέρα που περνάει, στην Ακροδεξιά και την μισαλλοδοξια».

Συμπλήρωσε ότι «το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα. Θα αποτυπωθεί την Κυριακή», ενώ είπε ότι «προχωράνε οι συζητήσεις για να γίνει άμεσα το ντιμπέιτ».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είχε στείλει… μήνυμα φιλίας προς τον Π. Γερουλάνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με τον Παύλο Γερουλάνο προφανώς θα συζητήσουμε για τις πολλές μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν παραμένουμε στάσιμοι, μπορεί κάποιος να πειστεί ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην χώρα; Και άλλοι υποψήφιοι έχουν ωραίες ιδέες, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να γίνει μια κεντρική πρόταση».

Από την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο πήγε εξαιρετικά, καθώς υπήρχε «κοινή γλώσσα συνεννόησης», ενώ σε συνέντευξή του στο Mega είπε ότι τιμά τους συνυποψηφίους του γιατί έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και δεν υπάρχει παζάρι, αλλά η ανάγκη να είναι όλοι μαζί. Σημειώνεται ότι, εκτός απροόπτου, το απόγευμα θα συναντηθούν στη Χαριλάου Τρικούπη οι εκπρόσωποι των κ.κ. Ανδρουλάκη και Δούκα προκειμένου να βρεθεί τρόπος να πραγματοποιηθεί debate των δύο «μονομάχων», καθώς και οι δύο έχουν δηλώσει ότι είναι θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά αναζητείται… μέρα για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας.

Από την πλευρά του, ο Π. Γερουλάνος τόνισε ότι έγινε μια «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές. Μιλήσαμε για ΠΑΣΟΚ επόμενης ημέρας, πως θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε για την επόμενης ημέρας», εξηγώντας ότι εκείνος ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για συνάντηση, και προσθέτοντας ότι «υπήρξε ταύτιση σε πολλά πράγματα, να γίνει πιο δελεαστικό το ΠΑΣΟΚ, να μιλήσει με περισσότερα στρώματα της κοινωνίας». Σχετικά με το ποιον θα στηρίξει, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αυτά τα απάντησα το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει αλλάξει κάτι, οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση, θα την εκφράσουν στην κάλπη. Είναι σημαντική η συμμετοχή, ακόμη και εάν δεν είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα να πάνε να ψηφίσουν», προσθέτοντας ότι «καλό να γίνει ντιμπέιτ. Έμειναν εντυπώσεις από πρώτο ντιμπέιτ, μπορούν να αποτυπωθούν καλύτερα».