Latest News

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Έγκλημα στα Τεμπη: Σοκαριστικές εικόνες με προσωπικά αντικείμενα και βιολογικό υλικό πεταμένα σε οικόπεδο – Το εύρημα «κλειδί»


Φωτογραφίες ντοκουμέντο από βιολογικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα επιβαινόντων, συντρίμμια από τα δύο τρένα, αλλά και ένα σπάνιο εύρημα, περιλαμβάνει το πόρισμα της Αnubis για το έγκλημα... στα Τέμπη.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή Πηγάδια από την ομάδα Anubis με τους εκπαιδευμένους σκύλους, που είχε εντοπίσει βιολογικό και γενετικό υλικό και στο Κουλούρι. Στο ιδιωτικό οικόπεδο, δηλαδή, όπου -σύμφωνα με τις καταγγελίες των οικογενειών των θυμάτων- μεταφέρθηκαν παρανόμως 43 φορτηγά με χώμα.

Ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κατέθεσε ότι του είπαν να πετάξει το χώμα, αλλά εκείνος αποφάσισε να το μεταφέρει στο δικό του οικόπεδο για να το χρησιμοποιήσει σε εργασίες.

Το σπάνιο εύρημα που θα ελεγχθεί από ειδικό μεταλλειολόγο

Το πόρισμα της Αnubis αναφέρει όλα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν: οστά, βιολογικό προσωπικά αντικείμενα, καμένες μπλούζες, καμένα παπούτσια, καμένες ζώνες ακόμα και μία κάρτα SIM, καθώς και ένα σπάνιο εύρημα που έχει ζητηθεί να εξεταστεί από ειδικό μεταλλειολόγο, καθώς «έχει τεράστιες διαφορές στη χρωματολογία, έχει τετράγωνη ή ορθογώνια μορφή, σαν πάτος συσκευασίας». Το αντικείμενο αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, μαρτυρά πιθανή μεταφορά ύποπτου φορτίου.

Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε και βιολογικό υλικό το οποίο, σύμφωνα με το πόρισμα, έχει φαγωθεί από ζώα.

Απολογείται τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΡΑΣ

Αύριο Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, αναμένεται να απολογηθεί η πρόεδρος της ΡΑΣ.

Κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, το οποίο επισύρει ποινή από 10 χρόνια έως και ισόβια, αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν τρεις πραγματογνωμοσύνες:

  • Μία για τις χημικές ουσίες που βρέθηκαν από τις πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποίησαν οι συγγενείς των θυμάτων
  • Μια για την τηλεδιοίκηση
  • Και μια για τις γραμμές των τρένων.