Latest News

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Οι τιμές στα φάρμακα αυξήθηκαν, το ίδιο και οι ελλείψεις – Έντονα παράπονα από τους φαρμακοποιούς


 Οι αυξήσεις σε αρκετά φάρμακα έχουν αναγκάσει τους ασθενείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη, ωστόσο αυτό δεν έχει βοηθήσει – όπως έλεγαν στο υπουργείο Υγείας- καθόλου την κατάσταση ως προς... τις ελλείψεις.

Από τα 266 σκευάσματα που υπήρχε ζήτημα ελλείψεων τον περασμένο μήνα, αυτόν τον μήνα οι ελλείψεις σκευασμάτων έφτασαν στα 278 και οι φαρμακοποιοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους, καθώς, όπως τονίζουν, είναι αναγκασμένοι να περνάνε περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνα, ψάχνοντας σε αποθήκες, παρά με την ουσία της εργασίας τους.

«Οι ελλείψεις ξεκινούν από τα απλά πράγματα, όπως σταγόνες και αλοιφές και φτάνουν ως φάρμακα για καρδιοπάθειες ή εισπνεόμενα για παιδιά. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να τα βρίσκουμε με το σταγονόμετρο και καταναλώνουμε περισσότερο χρόνο με το να είμαστε στα τηλέφωνα, ψάχνοντας στις αποθήκες και τους προμηθευτές, ακούγοντας και τα παράπονα των πελατών» ανέφερε φαρμακοποιός.

«Οι αυξήσεις έγιναν σε συγκεκριμένα φάρμακα. Αλλά η αύξηση δε λύνει το πρόβλημα. Εχουμε από τα φθηνότερα φάρμακα στην Ευρώπη. Οι εξαγωγές πρέπει να σταματήσουν για ένα με δύο μήνες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όσο συνεχίζονται οι εξαγωγές, θα συνεχίσουμε να έχουμε ελλείψεις» πρόσθεσε.