Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Γκλέτσος και Φαραντούρης κατέθεσαν επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, δηλώνοντας στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος ότι έχει συγκεντρώσει και κατέθεσε...

32 υπογραφές (σ.σ. απαιτούνται τουλάχιστον 30).

Ανέφερε ότι είναι συγκινημένος που μίλησε για πρώτη φορά στην ΚΕ και τόνισε ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του, ότι «το στοίχημα είναι την πρώτη Κυριακή να φέρουμε τον κόσμο στην κάλπη». «Να πούμε ότι είμαστε εδώ, ότι είμαστε η υπερήφανη κυβερνώσα αριστερά, ότι θα ξαναδιεκδικήσουμε για τον κόσμο την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου -που κάθισε λίγο απ' έξω με τα δίκια της και δεν προσήλθε στην κάλπη για να ψηφίσει- ότι είμαστε εδώ, έχουμε πάρει όσα μαθήματα μας αναλογούσαν να πάρουμε, θα πούμε λόγια πολιτικά σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα της ζοφερής πραγματικότητας και θα διεκδικήσουμε την ψήφο των Ελλήνων απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία κυβερνάει με το Predator».

Όπως ανέφερε συνομιλώντας με δημοσιογράφους το πόθεν έσχες του είναι έτοιμο -καθότι ως αιρετός στην ΤΑ καταθέτει κάθε χρόνο- και άμεσα θα το καταθέσει και τυπικά στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος και ο Νίκος Φαραντούρης – Κατέθεσε 34 υπογραφές και πόθεν έσχες

Στην κατάθεση 34 υπογραφών και του πόθεν έσχες του προχώρησε σήμερα ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φαραντούρης.

Στην ομιλία του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται σήμερα να προχωρήσει μπροστά. «Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη έχει να ακολουθήσει μόνο έναν δρόμο: Μπροστά».

Ο Νίκος Φαραντούρης ζήτησε πανστρατιά των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων«Ανακτάμε τη δύναμη και την εξωστρέφεια ενός σύγχρονου Αριστερού, Πράσινου, Ευρωπαϊκού κόμματος. Λειτουργούμε όλοι, η κορυφή και τα όργανα του κόμματος, με ενότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη», είπε.

Ασκώντας κριτική στη φοβική και ηττοπαθή λογική της δαιμονοποίησης του προγραμματικού διαλόγου με τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, ζήτησε να «προχωρήσουμε στην περιφερειακή συγκρότηση και ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας σε μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη απ’ την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Μια πατριωτική Αριστερά με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια, πρωτοβουλίες, διεθνές κύρος και ευρωπαϊκή παρουσία στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Που θα εμπνέει σεβασμό στους αντιπάλους και ενθουσιασμό στους πολίτες. Και έτσι να ηγηθούμε μιας νικηφόρου εκλογικής πορείας των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων».