Latest News

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Βίκυ Σταμάτη: «Είμαι η μόνη σύζυγος πολιτικού που υπέστη τόσες διώξεις»


 Για το διάστημα που πέρασε στη φυλακή, αλλά και την αποφυλάκισή της, μίλησε η Βίκυ Σταμάτη...

Η χήρα του Ακη Τσοχατζόπουλου, μίλησε σε εκπομπή του MEGA, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «το τέλος μίας μακράς δικαστικής προσπάθειας με βρίσκει ελεύθερη και χωρίς την παραμικρή κατηγορία σε βάρος μου. Είμαι ίσως η μόνη σύζυγος πολιτικού στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που υπέστη τόσες και τέτοιες διώξεις. Είμαι ίσως ο μόνος άνθρωπος που αντιμετώπισα τέτοιες κατηγορίες χωρίς να έχω πειράξει κανέναν».

Κατά την Βίκυ Σταμάτη «το μόνο μου έγκλημα είναι ότι στάθηκα στο πλευρό του συζύγου και του παιδιού μου. Κατηγορήθηκα, αλλά δεν κατηγόρησα, μηνύθηκα αλλά δεν μήνυσα, διώχθηκα αλλά δεν εξεδίωξα, αντιθέτως υπέστην τα πάντα μόνη μου αγόγγυστα, χωρίς να επιδιώξω να μετακυλήσω βάρη και ευθύνες σε οποιονδήποτε», πρόσθεσε.

Η Βίκυ Σταμάτη τόνισε πως δεν προσπάθησε ποτέ να στραφεί δικαστικά κάτα οποιουδήποτε και αντιμετώπισε «τα πάντα με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή μου καθαρή».

«Ειλικρινά εύχομαι να μη περάσει κανείς όσα πέρας εγώ. Δεν θα αφήσω όμως κανέναν να προσβάλλει τη μνήμη του συζύγου μου ή του παιδιού μου. Όσοι το επιχειρήσουν, θα με βρουν απέναντί τους» ξεκαθάρισε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής τόνισε πως «προφανώς αισθάνεται δικαιωμένη. Θα πρέπει να θυμηθούμε πως αντιμετώπισε όλη αυτή τη “καταιγίδα” με πρωτοφανές ήθος. Το αντιμετώπισε όλο αυτό χωρίς πόρους. Ξέρετε αυτή η γυναίκα ζει με το ακατάσχετο της συντάξεως. Αποποιήθηκε το ό,τι κληρονόμησε από τον Άκη και προσπάθησε μόνη της να αφαιρεθούν όλες οι διώξεις. Μόνη βοήθεια είχε το παιδί της. Μετά τον θάνατο του συζύγου της αφοσιώθηκε στο παιδί της. Το παιδί της κατάφερε να τελειώσει με άριστα το σχολείο και έγινε δεκτός σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης με υποτροφία».