Latest News

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Σε «ρυθμούς επανεκκίνησης» – Η μάχη της κάλπης, οι συμμαχίες και τα «πυρά»

 


Λίγο μετά τις 20.30 το ΠΑΣΟΚ θα μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός. Αν δηλαδή θα συνεχίσει στο τιμόνι της παράταξης ο Νίκος Ανδρουλάκης ή αν θα αναλάβει ο Χάρης Δούκας. Όποια και αν είναι η εξέλιξη η επόμενη μέρα οφείλει να βρει το Κίνημα ενωμένο και σίγουρα έτοιμο για τις μεγάλες μάχες που θα δώσει σε κοινωνία... και Βουλή. 

Η «μεγάλη ευκαιρία» 

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που δε θέλει το ΠΑΣΟΚ να χάσει είναι μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται. Στόχος είναι μες τα επόμενα τρία χρόνια να μπορέσει να πείσει ότι είναι η παράταξη που θα εμπιστευθούν οι πολίτες για την κυβέρνηση του τόπου. Να γίνει αυτό που και οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου λένε «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». Για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα στοίχημα είναι η συμμετοχή. Θεωρείται δεδομένο ότι αυτή δε θα είναι όπως την πρώτη Κυριακή αλλά θα έχει έχει μία πτώση της τάξεως του 25%. 

Οι υποψήφιοι έστειλαν τα τελευταία τους μηνύματα στους πολίτες για την επόμενη ημέρα και απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία σε Λάρισα και Γιάννενα, ενώ ο Χάρης Δούκας με συνεντεύξεις του λέει ότι η ανατροπή είναι εφικτή.  

Τα μηνύματα των δύο μονομάχων 

«Συμμετέχουμε δυνατά για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο. Για ένα ΠΑΣΟΚ που θα επιστρέψει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Και στις επόμενες εθνικές εκλογές, η παράταξη – που είχαν προγράψει οι πολιτικές μας αντίπαλοι – θα είναι η νικηφόρος δύναμη απέναντι στη συντήρηση, απέναντι στη διαφθορά, απέναντι στο πελατειακό κράτος», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα Ιωάννινα. 

Ο Χάρης Δούκας είδε – σύμφωνα με τους συνεργάτες του – τον Γιώργο Παπανδρέου να τον στηρίζει εμμέσως αλλά και την Νάντια Γιαννακοπούλου να τον στηρίζει με κάθε επισημότητα πιστεύει πως μπορεί να κάνει την ανατροπή. «Η μάχη της Κυριακής είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να λείψει κανένας. Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Δεν μας ταιριάζει η ουδετερότητα και η αδιαφορία. Η μάχη της Κυριακής δεν είναι μια μάχη χαρακωμάτων, είναι μάχη για την πολιτική και τη ζωή. Αυτήν τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα. Στις 13 Οκτώβρη ψηφίζουμε για την Αλλαγή», αναφέρει σε άρθρο του ο Χάρης Δούκας. 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και κλείνουν 19.00. Ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή και αυτή την φορά δεν υπάρχει το αντίτιμο των 3 ευρώ. Ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό οπού υπάρχει εκλογικό κέντρο και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη καθώς είναι δύο υποψήφιοι και δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν έντυπα πιστοποίησης.

Όσο για το αποτέλεσμα από την ώρα που οι κάλπες κλείσουν στις 19:00 και περίπου στις 20:30 θα έχουμε καθαρή εικόνα ποιος εκ των δυο θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.