Latest News

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

ΕΔΕ για τα «αόρατα» πετρέλαια στο Δήμο Πειραιά: Ακόμα λένε πως ψάχνουν να βρουν τι έχει συμβεί!

 


Με την γνωστή και δοκιμασμένη επικοινωνιακή τακτική του στυλ «σφυρίζουμε αδιάφορα και κάνουμε τους κινέζους» φαίνεται πως αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη στο θέμα τα αόρατα πετρέλαια  στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά, όπως αποκάλυψε το... reportaznet.gr.

«Δόθηκε εντολή για ΕΔΕ και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Η έρευνα βρίσκεται υπό εξέλιξη και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει.... » ήταν γενικά και αόριστα η απάντηση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, θυμίζοντας σε κάποιους την στάση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών όταν έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι δεν μπορεί να πει τίποτα για την υπόθεση γιατί ερευνάται από την Εισαγγελία.

 Ωστόσο ο δήμαρχος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς και το σχόλιο του reportaznet.gr ότι τώρα η δημοτική αρχή ψάχνει να βρει τι έχει συμβεί με τα χαμένα λίτρα πετρελαίου από το αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά.

Το θέμα έφτασε να συζητείται στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μετά από ερώτηση του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και για Όλες», επικαλούμενο το σχετικό ρεπορτάζ, καθώς, όπως αναφέρθηκε, δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του Δήμου παρά το γεγονός ότι για το θέμα διενεργείται ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από διευθύντρια του Δήμου Πειραιά. 

Παράλληλα, έθεσαν προς τον δήμαρχο μια σειρά από εύλογα ερωτήματα όπως για παράδειγμα ποια είναι συνολικά η ποσότητα πετρελαίου που χάθηκε και το κόστος στα δημοτικά ταμεία, πόσο καιρό μπορεί να συνέβαινε κάτι τέτοιο στο αμαξοστάσιο.

Απαντώντας ο  δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι η ΕΔΕ ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες και δεν πρόλαβε να ενημερώσει θεσμικά τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης που έμαθαν τελικά για το θέμα από το διαδίκτυο και το reportaznet.gr.  (Μάλιστα, ο ίδιος φάνηκε να ενοχλείται επειδή χρησιμοποιήθηκε  κομψά η λέξη τυχαία για την ανακάλυψη ότι έλειπαν ποσότητες πετρελαίου από το αμαξοστάσιο, αλλά δεν κατάλαβε κανείς να έγινε καμία οργανωμένη επιχείρηση από τη δημοτική αρχή η οποία ακόμα και τώρα ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί!)

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε και αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο οποίος ανέφερε ότι έκανε διακριτική έρευνα επί ένα μήνα για το «λεπτό» όπως χαρακτήρισε το θέμα και έκριναν ότι έπρεπε να δοθεί εντολή για ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τα χαμένα  πετρέλαια στο αμαξοστάσιο. (Ο ίδιος απέφυγε να πει κουβέντα για το αυτονόητο, δηλαδή με ποια στοιχεία και ενδείξεις αποφασίστηκε η διενέργεια ΕΔΕ, αλλά δεν παρέλειψε να σχολίασε τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι το ένα λέει για Ρομά και το άλλο όχι, λες και το ήταν το θέμα). 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) δεν τοποθετήθηκε για ένα θέμα που διενεργείται ΕΔΕ στο Δήμο Πειραιά, ενώ έμειναν αναπάντητες και η μη απαντήσεις της δημοτικής αρχής Πειραιά.

Ερωτηματικά και συμπεράσματα

Από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά, καθώς από τη δημοτική αρχή διατείνονται ότι ακόμα δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τα χαμένα πετρέλαια στο αμαξοστάσιο. Μάλιστα εκείνο που φάνηκε ότι τους ενόχλησε περισσότερο ήταν πως διάρρευσε το θέμα στα sites παρά να βρουν άμεσα τι ακριβώς έχει συμβεί με τα πετρέλαια.

Έτσι μάλλον δεν θα προκαλέσει εντύπωση εάν στο τέλος κρύψουν το θέμα κάτω από χαλί αφού την στιγμή που βρίσκεται υπό εξέλιξη η έρευνα, ακούστηκαν κουβέντες του τύπου «δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί μπορεί να μην γίνει και τίποτα...» Αλήθεια, τότε γιατί κάνουν ΕΔΕ ή μήπως γι΄ αυτό την κάνουν;

@Για την ιστορία να πούμε ότι το reportaznet.gr είχε το θέμα περί τις 10 μέρες πριν τη δημοσίευση, άρα δύσκολα είναι πειστικό ότι πριν 4 μέρες δόθηκε η εντολή για ΕΔΕ, ενώ εύκολα μάθαμε πως διέρρευσε και σε άλλο site, αλλά αυτό δεν είναι επί τους παρόντος... )

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


«Amber Alert» στο Δήμο Πειραιά: Χάθηκαν 160.000 λίτρα πετρελαίου!