Latest News

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ο Κιλιάν Εμπαπέ κατηγορείται για βιασμό! – Διαψεύδει ο ίδιος, ξεκίνησε έρευνα η εισαγγελία στη Στοκχόλμη


Ο Κίλιαν Εμπαπέ ο αστέρας του ποδοσφαίρου της Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να βρίσκεται υπό έρευνα για βιασμό από τις σουηδικές αρχές... σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Εμπαπέ στη Στοκχόλμη, αν και ο παίκτης τους απέρριψε κατηγορηματικά ως ψευδείς ειδήσεις.

Η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet ανέφερε αρχικά ότι είχε υποβληθεί καταγγελία για βιασμό, αλλά δεν ταυτοποίησε τον κατηγορούμενο. Αργότερα, η Expressen ισχυρίστηκε ότι ο 25χρονος Γάλλος διεθνής ήταν ο ύποπτος υπό έρευνα.

Σύμφωνα με την Expressen, η αστυνομία άνοιξε μια έρευνα που βασίζεται σε «εύλογη υποψία» – χαμηλότερο βαθμό υποψίας σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, η οποία ταξινομεί τις υποψίες είτε ως εύλογες είτε ως πιθανές. Οι εκπρόσωποι του Mbappe δήλωσαν αργότερα ότι δεν γνώριζαν καμία νομική καταγγελία που αφορούσε τον παίκτη.

Ο Γάλλος φόργουορντ, που δεν επιλέχθηκε για τους τελευταίους αγώνες του Nations League, είχε ταξιδέψει στη Στοκχόλμη την περασμένη Πέμπτη με μια παρέα φίλων. Δείπνησαν σε ένα εστιατόριο και αργότερα επισκέφτηκαν ένα νυχτερινό κέντρο προτού αναχωρήσουν από τη Σουηδία την Παρασκευή, σύμφωνα με την Aftonbladet.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ένα περιστατικό βιασμού είχε αναφερθεί στο κέντρο της Στοκχόλμης, επικαλούμενη μια επίσημη καταγγελία που έγινε στην αστυνομία το Σάββατο. Η έκθεση ανέφερε ότι το φερόμενο θύμα αναζήτησε ιατρική βοήθεια, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομα του ατόμου που κατηγορείται. Η Expressen αργότερα αναγνώρισε τον Mbappe ως ύποπτο.

Ο Εμπαπέ απάντησε στους ισχυρισμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), προτείνοντας μια σύνδεση μεταξύ της αναφοράς της Aftonbladet και της επερχόμενης ακρόασής του ενώπιον μιας επιτροπής γαλλικού πρωταθλήματος σχετικά με τη διαμάχη του με την πρώην ομάδα Paris Saint-Germain (PSG) για απλήρωτους μισθούς. Ισχυρίζεται ότι η PSG του χρωστάει 55 εκατομμύρια ευρώ (47 εκατομμύρια λίρες).

“FAKE NEWS !!!! Γίνεται τόσο προβλέψιμο, την παραμονή της ακρόασης, σαν τυχαία», έγραψε ο Mbappe.

Σουηδός εισαγγελέας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η έρευνα για ένα περιστατικό που αναφέρθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο κέντρο της Στοκχόλμης βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Carina Skagerlind δήλωσε ότι η αποκάλυψη πληροφοριών σε αυτό το στάδιο θα μπορούσε να παρέμβει στην έρευνα.

Η Aftonbladet δημοσίευσε εικόνες της αστυνομίας έξω από το ξενοδοχείο όπου έμειναν ο Mbappe και η συνοδεία του κατά την επίσκεψή τους.

Οι εκπρόσωποι του Μπαπέ εξέδωσαν δήλωση χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «συκοφαντικές» και «ανεύθυνες». Η δήλωση επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα για την προστασία της εικόνας του Mbappe και την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης «ηθικής παρενόχλησης» και δυσφήμισης.

Εν τω μεταξύ, μια πηγή κοντά στην PSG απέρριψε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της αναφοράς στη Σουηδία και της δικαστικής διαμάχης του Mbappe με τον σύλλογο.

Ο Mbappe, ο οποίος μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από την PSG αυτό το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια με τη γαλλική ομάδα, είναι μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών. Ο φόργουορντ κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση το 2018 όταν σκόραρε στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου νίκης της Γαλλίας εναντίον της Κροατίας, και έγινε ο δεύτερος έφηβος μετά τον Πελέ που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 εναντίον της Αργεντινής, ο Mbappe σημείωσε χατ-τρικ, αλλά τελικά είδε την ομάδα του να χάνει στη διαδικασία των πέναλτι.