Latest News

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Δολοφονία στην Κυψέλη: Ο πατέρας τους δεν ήθελε να πάνε τα αδέλφια στη Δικαιοσύνη

 

Εν αναμονή της απολογίας των δυο αδελφών για τη δολοφονία του 27χρονου στην Κυψέλη, ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους, προχώρησε σε δηλώσεις για την... αιματηρή επίθεση.

Τα δύο αδέλφια μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον ξάδελφό τους, ως αντίποινα, επειδή τους βίαζε, όπως ισχυρίζονται, όταν ήταν παιδιά.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας των παιδιών προσπάθησε να μην φτάσουν στη Δικαιοσύνη, μιας και ο κατηγορούμενος είναι ο γιος του αδελφού του.

«Έχουμε δυο μωρά παιδιά που από ηλικίας 4-6 ετών κουβαλούν ένα τραύμα» τόνισε μεταξύ άλλων και επεσήμανε πως πρόκειται για «μία οικογένεια υπόδειγμα». Στην πορεία, επισήμανε ότι: «Τον τελευταίο χρόνο, η κατάσταση στο σπίτι ήταν ανυπόφορη» είπε και αποκάλυψε, ότι τα δύο παιδιά τον τελευταίο χρόνο είχαν εκφράσει την επιθυμία να κινηθούν νομικά εναντίον του 27χρονου, για την υπόθεση βιασμού τους, όμως ο πατέρας, διαφωνούσε, καθώς ο κατηγορούμενος ως δράστης είναι ο γιος του αδερφού του.

Για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο στο σπίτι της οικογένειας, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Η οικογένεια αυτή είναι μια συγκλονισμένη οικογένεια, είναι πολύ εύκολο με έναν λάθος χειρισμό να διαλυθεί μια οικογένεια. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την κυρία ανακριτή ότι δεν κινδυνεύει η κοινωνία αν αφεθούν ελεύθερα αυτά τα παιδιά».

Τέλος, ο δικηγόρων των δύο ανηλίκων, υπογράμμισε ότι: «Η φίλη του 19χρονου, του είπε ότι όλα τα χρόνια της γνωριμίας τους, το θέμα αυτό τον απασχολούσε».

«Η μητέρα είναι συγκλονισμένη διότι δεν ήθελε να γίνει καταγγελία για το περιστατικό, για να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα μέσα στην οικογένεια», είχε αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις του για το ζήτημα, ο Αλέξης Κούγιας.

Ακόμη, ο δικηγόρων των δύο αδελφών που δολοφόνησαν τον ξάδελφό τους στην Κυψέλη, υπογράμμισε αναφορικά με τις ποινές που θα αντιμετωπίζουν οι νεαροί: «Σε τέτοιες υποθέσεις πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις άλλα πράγματα, δεν δικάζονται χαρτιά στα δικαστήρια, άλλα άνθρωποι και συμπεριφορές. Η ποινή της αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής, που σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τιμωρείται με ισόβια, εκκινεί όμως από τα δύο χρόνια. Έχω πολλές υποθέσεις με πολύ μικρές ποινές για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, όπως του πατέρα που σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του πριν μπει στο γραφείο του ανακριτή».