Latest News

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Ξάνθη: Προπηλάκισαν και έδιωξαν τον νόμιμο μουφτή Κομοτηνής από τζαμί (ΒΙΝΤΕΟ)

 Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν την Παρασκευή στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής προσευχής στο τέμενος Πλατάνου... (Τσινάρ τζαμί).

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο «Ο Χρόνος», ο νόμιμος μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ο οποίος χτες επισκέφτηκε την Ξάνθη για να παραστεί στα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης, παρέμεινε στην πόλη για τη μεσημεριανή προσευχή, όπως ορίζει το Κοράνι.

Ωστόσο, όταν προσπάθησε να μπει στο τέμενος Πλατάνου έγινε δέκτης μίας φραστικής και παραλίγο σωματικής επίθεσης, προκειμένου να μην του επιτραπεί η είσοδος στο τζαμί.

Πρωταγωνιστής της επίθεσης, όπως φαίνεται στο βίντεο, είναι ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, γνωστός πολιτικός της μειονότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ στα ελληνικά, DEB στα τουρκικά) στις Ευρωεκλογές του 2023. Ο Χ. Μπαλτατζή, του κόμματος που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδήκ, διακρίνεται να καταφέρεται ενάντια στον Μουφτή Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, ενώ άλλοι εξαγριωμένοι ακούγονται να του λένε να εξαφανιστεί. Ευτυχώς, χάρη σε πιο ψύχραιμους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς είναι εμφανές από τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Χ», ότι η κατάσταση θα μπορούσε πολύ εύκολα να εκτραχυνθεί.

Όπως σημειώνει «Ο Χρόνος» το τέμενος Πλατάνου «ελέγχεται» από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου.