Latest News

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Καιρός: Ανεβαίνει και πάλι ο υδράργυρος - Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα σήμερα

 


Μετά την κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά από σήμερα, θυμίζοντας... σχεδόν καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo για σήμερα, αναμένονται ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά αλλά ταυτόχρονα και μικρή πτώση στα υπόλοιπα. Αναλυτικότερα, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. 

Όπως αναφέρει η πρόγνωση του Meteo, την νύχτα και νωρίς το πρωί της Δευτέρας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 25-27, στη Θεσσαλία από 10 έως 27, στην Ήπειρο από 9 έως 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 26-28 βαθμούς.

Παράλληλα, στα Επτάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου και τέλος, στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 14 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, ενώ αναμένονται ασθενείς στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ το βράδυ αλλά και νωρίς το πρωί της Δευτέρας η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται εξίσου αραιές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.