Latest News

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Το Ιράν επιβεβαιώνει την επίθεση κατά του Ισραήλ - «Οι ΗΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν» λέει ο Μπάιντεν (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν (IRNA) επιβεβαίωσε ότι ο στρατός της Τεχεράνης έχει αρχίσει να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον... του Ισραήλ.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε πως οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) δήλωσαν ότι η πυραυλική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του Ισραήλ είναι απάντηση στη δολοφονία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, την περασμένη εβδομάδα καθώς και του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια νωρίτερα φέτος. «Σε απάντηση στον μαρτυρικό θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, του Χασάν Νασράλα και του (διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης) Νιλφοροσάν, στοχεύσαμε την καρδιά των κατεχομένων εδαφών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Η Τεχεράνη αφήνει να εννοηθεί ότι η πυραυλική της επίθεση κατά του Ισραήλ έχει ολοκληρωθεί και προειδοποιεί την ισραηλινή κυβέρνηση να μην προβεί στα δικά της αντίποινα. «Η νόμιμη, ορθολογική και νόμιμη απάντηση του Ιράν στις τρομοκρατικές πράξεις του σιωνιστικού καθεστώτος - που αφορούσαν τη στοχοποίηση ιρανών υπηκόων και συμφερόντων και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν - έχει εκτελεστεί δεόντως», ανέφερε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ΗΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από τις επιθέσεις του Ιράν» λέει ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις και να προστατεύσουν τον αμερικανικό στρατό στην περιοχή. 

«Συζητήσαμε πώς οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο X σχετικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και την ομάδα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Οι δημοσιογράφοι των διεθνών μέσων ενημέρωσης στην Ιερουσαλήμ έγιναν μάρτυρες δεκάδων πυραύλων που κατευθύνονταν πάνω από την πόλη και πήγαιναν προς τις κύριες παράκτιες πόλεις του Ισραήλ σε μια τεράστια επίθεση λίγο μετά τις 19:30, τοπική ώρα. Ενώ κάποιες αναχαιτίσεις της ισραηλινής αεράμυνας ακούστηκαν πάνω από την πόλη, πολλοί από τους πυραύλους φάνηκε να συνεχίζουν ακέραιοι και να προχωρούν προς τις ακτές και το κεντρικό Ισραήλ.