Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Νέα «ανταρσία» στη ΝΔ: Οι «8» και η ερώτηση σε Γεωργιάδη - Κεραμέως

 


Νέο «αντάρτικο» εκδηλώθηκε στη ΝΔ, αυτή τη φορά για θέματα υγείας και... φαρμακευτικής δαπάνης.

Πριν κοπάσει ο θόρυβος από την ερώτηση των «11» γαλάζιων προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας για τα κόκκινα δάνεια, 8 βουλευτές της ΝΔ  βάζουν στο στόχαστρο τους τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, παρά το γεγονός ότι η Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε για θέματα αρμοδιότητας της πριν από λίγες ημέρες.

Με την ερώτηση τους οι οκτώ βουλευτές καλούν τους κ.κ. Γεωργιάδη και Κεραμέως να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης. Την ερώτηση υπογράφουν οι κ.κ. Μίλτος Χρυσόμαλλης, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μπάμπης Αθανασίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης και Γιώργος Πασχαλίδης. 

Κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι οι τέσσερις από τους 8 βουλευτές και συγκεκριμένα οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Μίλτος Χρυσομάλλης, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Γιώργος Καρασμάνης.

Με την ερώτηση τους ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ. Με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζουν, αίρεται η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη.

Η απάντηση πάντως, αναμένεται να δοθεί αύριο από τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς έχει προγραμματιστεί να ενημερώσει στις 5 μμ τους γαλάζιους βουλευτές.