Latest News

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή με τις μεθοδεύσεις των 87 για διαγραφή Κασσελάκη – Ο ρόλος Μουμουλίδη και η σύγκρουση με Πολάκη

 


Η κίνηση του Θέμη Μουμουλίδη, εκ μέρους ουσιαστικά των «87», που πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, να ζητήσει την παραπομπή του απομακρυνθέντος προέδρου στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, έχει προκαλέσει κύμα οργής... στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία, φουντώνει ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις από την κομματική βάση, προκαλεί ερωτήματα για το εάν το τελικό σχέδιο των «87» είναι ακόμα και η αποφυγή των εκλογών εφόσον νικητής από αυτές μπορεί να βγει ο υπό έκπτωση πρόεδρος και επίσης πυροδοτεί και κόντρα με τον Παύλο Πολάκη.

Ο Χανιώτης βουλευτής έγραψε χαρακτηριστικά, «κόψτε τις ΑΗΔΙΕΣ περί διαγραφής!!! Ελάτε να μετρηθούμε στα ίσια με ιδέες, προτάσεις, προγράμματα και οράματα!».

Και είναι σαφές ότι θα προσπαθήσει να αποτρέψει την όποια κίνηση για διαγραφή, γνωρίζοντας ότι αυτή θα είναι καταστροφική για τη συγκράτηση των δυνάμεων, που έχουν μείνει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ενδιαφέρον θέμα είναι ότι στο προσκήνιο ήρθε το όνομα του Θέμη Μουμουλίδη, ενός πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που διακρίθηκε μάλλον για την άτονη παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία το κόμμα του πρωταγωνίστησε, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος παράγοντας γίνεται γνωστός ως ο άνθρωπος που θέλει να διαγράψει τον Κασσελάκη, παρά για την πολιτική του δράση ή τις σχετικά αδιάφορες ή μέτριες σκηνοθετικές δουλειές του.

Τα σχόλια στα σόσιαλ μίντια είναι καταιγιστικά, καθώς πολλοί χρήστες θεωρούν τον κ. Μουμουλίδη «λαγό» των «87», προκειμένου να γίνει η «βρώμικη δουλειά», όπως αναφέρουν.
Οι αντιδράσεις είναι ενδεικτικές του κλίματος.