Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος ο Κασσελάκης με 87 υπογραφές – Αποχώρησαν από την Κεντρική Επιτροπή τα στελέχη του, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις


 Και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε στο όργανο 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (για συμβολικούς λόγους το νούμερο, το μίνιμουμ είναι οι 30 υπογραφές) και το πόθεν έσχες... Κασσελάκη.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για την έγκριση των συνεδριακών κειμένων και το κλείσιμο εκκρεμοτήτων σε σχέση με το συνέδριο και το θέμα του χρόνου εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής, συνεδριάζει σε εκρηκτική ατμόσφαιρα μετά και την αποχώρηση των στελεχών του Στέφανου Κασσελάκη.

Αποχώρησε το «στρατόπεδο» Κασσελάκη

Από τη συνεδρίαση, δήλωσαν ότι αποχωρούν οριστικά μέλη του κασσελακικού στρατοπέδου που μετέχουν στο όργανο, κάποιοι εξ αυτών και στο προεδρείο, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις με αφορμή την αλλαγή στις ημερομηνίες του συνεδρίου που αποφάσισε το πρωί η Πολιτική Γραμματεία σε έκτακτη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποχώρηση του «στρατόπεδου» Κασσελάκη οφείλεται σε δύο λόγους: Καταρχάς ο ευτελισμός της διαδικασίας αφού χρίζουν υποψηφίους προέδρους και δίνουν το λόγο σε μέλη παρότι δεν έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται (ακόμη και ο Απόστολος Γκλέτσος μπήκε ως ομιλητής) και ο δεύτερος η μεθόδευση για την αλλαγή συνεδρίου.

Ένταση με το καλημέρα

Αρχικώς, ένταση προκλήθηκε με αφορμή την πρόταση η συνεδρίαση να ξεκινήσει με τις ομιλίες υποψηφιοτήτων με τα μέλη αυτής της πλευράς να δηλώνουν ότι αποχωρούν προσωρινά, με το επιχείρημα ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν εγκριθεί επίσημα.

Η διαδικασία προχώρησε πάντως με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων με τους «κασσελίστας» να αποχωρούν λέγοντας ότι θα επιστρέψουν όταν ολοκληρωθούν οι ομιλίες των τεσσάρων.

Τελικώς, η προσωρινή αποχώρηση έγινε οριστική, υπό το επιχείρημα των «μεθοδεύσεων» εκ  μέρους της πλειοψηφίας.

Τι λένε για την αποχώρηση Οικονόμου και Μωραΐτης

Στους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν τα μέλη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρθηκαν ο Θανάσης Οικονόμου (ο οποίος τελικώς διευκρίνισε πως δεν είναι υποψήφιος) και ο Θάνος Μωραΐτης.

Ο Θανάσης Οικονόμου έκανε λόγο για «απολύτως ευτελιστική διαδικασία» και «διαδικασία συνεχιζόμενης ίντριγκας».

Από την πλευρά του ο Θάνος Μωραϊτης ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι φοβούνται τα μέλη και αυτό το οποίο οργάνωσαν από χθες ήταν μια μεθόδευση αναβολής διαδικασίας γιατί φοβούνται και το Συνέδριο».

«Είμαστε στη μάχη για το Συνέδριο το οποίο θα δώσει όλες τις απαντήσεις» συνέχισε τονίζοντας επιπλέον πως από την πλειοψηφία «φοβούνται το μεγάλο ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο. Οι μάσκες έπεσαν γι’ αυτό δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία». Τέλος διευκρίνισε πως «θα υπάρχει και συνέδριο και εκλογή προέδρου» κόντρα στα σενάρια που ακούγονται.