Latest News

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ΕΟΔΥ-Κορωνοϊός: 709 εισαγωγές, 4 διασωληνωμένοι και 28 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

 


Παρά τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την περίοδο... 7-13 Οκτωβρίου. 

Η επιδημιολογική έκθεση δείχνει ότι η θετικότητα στον κορωνοϊό μειώθηκε, ωστόσο καταγράφηκαν 709 νέες εισαγωγές, αριθμός αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ 28 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της COVID-19.

Σημειώνεται ότι 20 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ εντοπίστηκαν νέα στελέχη του ιού, όπως οι υπο-παραλλαγές KP.3 και XEC της ΒΑ.2.86, χωρίς ωστόσο να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου. Σε επίπεδο ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, η κατάσταση παραμένει σταθερή, με μέτρια επίπεδα σε σχέση με τα ιστορικά δεδομένα.

Παράλληλα, η θετικότητα για τον ιό της γρίπης παραμένει πολύ χαμηλή, με σποραδικά μόνο θετικά δείγματα, και δεν καταγράφηκαν σοβαρά κρούσματα ή θάνατοι. Επίσης, δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) τόσο στην κοινότητα όσο και στα νοσοκομεία​