Latest News

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ναυαγός διασώθηκε μετά από 67 ημέρες στον Ειρηνικό -Μέσα στη βάρκα υπήρχαν και νεκροί συγγενείς (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ένας Ρώσος ναυαγός πέρασε 67 ημέρες επιπλέοντας στα ανοιχτά του Ειρηνικού, έχοντας μαζί του σε μία μικρή βάρκα τις σορούς του αδελφού του και του ανιψιού του, που έχασαν την ζωή τους πριν τον... εντοπίσουν διασώστες. 

Στις εικόνες που έκαναν τον γύρο των social media φαίνεται ένας εμφανώς ταλαιπωρημένος άνδρας με γενειάδα, που φοράει ένα πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης και υψώνει μία κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι. Μέσα στη βάρκα βρίσκονταν και δύο σοροί, που ανήκαν στον έφηβο ανιψιό και στον αδελφό του 46χρονου άνδρα.

Οι Ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν στο Telegram ότι ένα σκάφος βρέθηκε στη θάλασσα του Οχότσκ, κοντά στις ακτές της χερσονήσου Καμτσάτκα. 

'Όπως αναφέρει το Reuters, τα τρία άτομα ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 9 Αυγούστου από το Κράι Χαμπάροφσκ με προορισμό την Σαχαλίνη, το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς τους συνέβη, αλλά η επιχείρηση διάσωσής τους είχε διαρκέσει έναν μήνα, χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, εντοπίστηκαν περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο από όπου είχαν ξεκινήσει. 

Ο άνδρας που βρέθηκε ζωντανός στην μικρή βάρκα, ηλικίας 46 ετών, οδηγήθηκε σε νοσοκομείο και λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Ο ανιψιός του, που έχασε την ζωή του, ήταν μόλις 15 ετών και ο αδελφός του διασωθέντος πέθανε σε ηλικία 49 ετών.