Latest News

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Εντοπίστηκε φυτεία με 5.800 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως και 3 μέτρων

 


Μία μεγάλη φυτεία με 5.800 δενδρύλλια κάνναβης, που έφθανα σε ύψος έως και τα τρία μέτρα εντόπισε η αστυνομία... στη Βοιωτία.

Η φυτεία βρισκόταν σε αγροτεμάχιο στη Βοιωτία και η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις μελών της εγκληματικής ομάδας που την εκμεταλλευόταν, με σκοπο τη διακίνησή τους.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν διάφορα αγροτικά εργαλεία – αντικείμενα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, δύο σκηνές όπου έμεναν οι «επιστάτες, είδη ένδυσης, ατομικής υγιεινής και τροφίμων, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων, εκτιμάται ότι το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, υπολογίζεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Από τον χώρο της φυτείας, κατασχέθηκαν συνολικά 5.800 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 3 μέτρων. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκηνές – πρόχειρα καταλύματα, τα οποία τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν ως χώρους ανάπαυσης και επιτήρησης της φυτείας, διάφορα αγροτικά εργαλεία – αντικείμενα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, είδη ένδυσης, ατομικής υγιεινής και τροφίμων.

Σημειώνεται ότι εντός της φυτείας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν εγκαταστήσει πλήρες σύστημα πλαστικών σωληνώσεων για την άρδευση των δενδρυλλίων, ενώ εντοπίστηκε και σύστημα φόρτισης κινητών τηλεφώνων, αποτελούμενο από ηλιακό πάνελ συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου, μικρό πίνακα με διακόπτη και μετασχηματιστή.