Latest News

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: «Δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση» κατέθεσε η νηπιαγωγός – Θα μεταφερθεί σε νέο σχολείο το παιδί


Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση που αφορά στον βιασμό ενός 5χρονου αγοριού, όπως κατήγγειλε ο πατέρας του... στην Αλεξανδρούπολη. 

Χθες η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου από την έδρα, το οποίο δεν έγινε δεκτό και ζητήθηκε νέα αναβολή με τα εξής αιτήματα:

Να κληθεί ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 5χρονο και συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση και τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας στο οικογενειακό περιβάλλον και των τριών ανήλικων παιδιών που εμπλέκονται στην υπόθεση.


Το περιστατικό φέρεται να συνέβη από δύο συνομήλικους συμμαθητές του παιδιού κατά τη διάρκεια σχολικού διαλείμματος, μέσα στο νηπιαγωγείο όπου φοιτούν, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.


Το παιδί κατέθεσε με την βοήθεια διερμηνέα και ανέφερε πως αυτά που έζησε ήταν ένα παιχνίδι.

«Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες συνέβη ό,τι συνέβη, επιμένουμε όμως ότι δεν έγινε τίποτα μέσα στο σχολείο», είπε στο δικαστήριο η νηπιαγωγός σύμφωνα με τη δικηγόρο.

Η δικηγόρος της νηπιαγωγού, Ίλια Μαρινάκη, ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του παιδιού για να διαπιστωθεί από ειδικό τι ακριβώς του συνέβη αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, σύμφωνα με την ίδια.

«Αν εξεταζόταν από έναν ψυχίατρο, θα μαθαίναμε τι είχε συμβεί, όμως δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας. Το προετοίμασε μόνο ένας παιδοψυχολόγος για να καταθέσει. Η κατάθεσή του έχει αρκετά κενά, που πρέπει να αποσαφηνιστούν», είπε.

Παράλληλα, η συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε ότι η οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι λόγω της μικρής ηλικίας του, το παιδί θα μπορέσει να ξεπεράσει την τραυματική αυτή εμπειρία.

Ήδη, το παιδί παρακολουθεί συνεδρίες με παιδοψυχίατρο, ενώ προετοιμάζεται ενόψει της δίκης. Η συνήγορος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη το παιδί να επιστρέψει άμεσα στη σχολική του ρουτίνα, αλλά σε ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον για τη διασφάλιση της ευημερίας του. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι αύριο θα υποβληθεί αίτημα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη μεταφορά του σε νέο σχολείο.