Latest News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Σοκάρει νέα «υπόθεση Πελικό» στη Γαλλία: 46χρονος νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του

 
Μια νέα «υπόθεση Πελικό» με δράστη έναν 46χρονο και θύμα τη σύζυγό του...ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη Γαλλία.

Ο 46χρονος δράστης καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, στην Τουλούζη, για σεξουαλική επίθεση στη σύζυγό του, την οποία είχε ναρκώσει.

Όπως αναφέρει η «Le Parisien», η υπόθεση τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ καθώς θύμιζε τη δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, τον Ιούνιο, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δικαστική επιτήρηση τριών ετών, για «σεξουαλική επίθεση με χορήγηση ουσίας στο θύμα» και «επίθεση στην ιδιωτική ζωή» με καταγραφή εικόνων.

Το εφετείο επιβεβαίωσε την απόφαση «εκτός από τις διατάξεις της που αφορούν τις ποινές φυλάκισης», μειώνοντάς την σε τρία χρόνια.

Η συνήγορος του δράστη, Νέλι Μεζαντί δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ότι κατά τη διαδικασία είχαν όλοι στο μυαλό τους την υπόθεση Πελικό, η οποία ωστόσο δεν είναι συγκρίσιμη.

Όπως ανέφερε, «το δικαστήριο ήταν πιο λογικό, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και καταδίκασε τον πελάτη μου για αυτό που έχει διαπράξει και όχι για κάτι επιπλέον».

Ο 46χρονος δεν θα ασκήσει έφεση.

Το χρονικό

Με καταγωγή από το Tarn, ο δράστης καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις στη σύζυγό του μεταξύ 2019 και 2022, αφού προηγουμένως την είχε ναρκώσει με Zolpidem, ένα ισχυρό υπνωτικό χάπι, και είχε βιντεοσκοπήσει τις επιθέσεις.

Η δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης της είχε πέσει θύμα «σωματικής και ψυχολογικής βίας στα χέρια της ίδιας του της συζύγου του», προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε βιασμός, καμία απόπειρα βιασμού, απλώς χάδια».

Ενώπιον του Εφετείου, ο δράστης υποστήριξε ότι «στην αρχή» είχε παραγγείλει υπνωτικά χάπια για να «είναι ήσυχοι» στο σπίτι.

Παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι έγδυνε και χάιδευε τη γυναίκα του που κοιμόταν.

«Δεν έλεγχα τίποτα στο σπίτι, σε εκείνο το σημείο ένιωσα ότι είχα τον έλεγχο σε κάτι», είπε.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης του 46χρονου στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης, του βιασμού μιας ιερόδουλης, για τον οποίο ο σύζυγος καταδικάστηκε τελικά σε τρία χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων το ένα με αναστολή.