Latest News

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Αγκαλιά με σκυλιά φωτογραφιζόταν ο 31χρονος που σκότωνε αδέσποτα - «Πέφτω απ' τα σύννεφα» λέει φίλη του


 Φιλόζωος και χαμηλών τόνων άνθρωπος παρουσιαζόταν ο 31χρονος από τον Βόλο, που συνελήφθη για κατά συρροή φόνους... αδέσποτων.

Ο 31χρονος έρχεται αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών και πρόστιμο ύφους 100.000 ευρώ για τη θανάτωση ζώων, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιώντας μαχαίρι.

Συγγενής του κατηγορούμενου μίλησε στο Live news για το «ψυχικά ασθενές» οικογενειακό του περιβάλλον, που κατά τον ίδιο οφείλεται στην προβληματική και κακουργηματική συμπεριφορά του. «Τον είχαν διώξει οι γονείς κάποια στιγμή μετά τον ξαναπήραν, είναι και ναρκομανής. Δε νομίζω ότι είναι κατάλληλοι γονείς για τα παιδιά. Είναι μία συμπεριφορά που θα βρεις σε πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να προσαρμόσουν τα παιδιά, να τους δώσω να καταλάβουν πως είναι η ζωή. Ξεκινάνε από την οικογένεια, όλη η οικογένεια είναι ψυχικά ασθενής, με αποτέλεσμα να ”κολλήσουν” και τα παιδιά. Πολύ θέλει; Η συμπεριφορά τους δεν είναι… Εγώ τα περίμενα όλα αυτά γιατί δεν είναι και οι γονείς κατάλληλοι. Με την έννοια να αγκαλιάσουν τα παιδιά… καταλαβαίνεις, τι θέλω να πω…. Είναι διάφοροι με τα παιδιά» ανέφερε ο συγγενής του κατηγορούμενου στον Βόλο.

«Πέφτω απ΄ τα σύννεφα» λέει φίλη του

Η είδηση ότι συνελήφθη εξέπληξε άτομα από τον φιλικό του κύκλο, μιας και ο ίδιος εμφανιζόταν συχνά ως φιλόζωος, έχοντας αναρτήσει και φωτογραφίες του αγκαλιά με σκύλους στα social media.

Φίλη του 31χρονου δήλωσε στην ίδια εκπομπή: «Πέφτω απ’ τα σύννεφα τώρα σοβαρά χωρίς αστεία. Δεν ξέρω κατά πόσο ο … ήταν ικανός να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι ένας πολύ low profile άνθρωπος, πολύ καλός άνθρωπος και νομίζω ότι θα τον έχει στιγματίσει και αρνητικά κάτι τέτοιο αν όντως έχει συμβεί».

Στην πορεία τόνισε ότι τον έχει δει πολλές φορές να αλληλεπιδρά με κατοικίδια ζώα, όπως και με τον δικό της σκύλο και τίποτα από όσα είχε δει, δεν προμήνυε ότι ο 31χρονος θα σκότωνε ποτέ κάποιο ζώο.

«Δηλαδή μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχω και εγώ ζώο στο σπίτι και ερχόταν πολλές φορές και έπαιζε με τα ζώα, τα χάιδευε, μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Πολλές φορές όταν εγώ έφευγα διακοπές, κρατούσε το σκύλο εκείνος δεν είχα κανένα θέμα. Γιατί έχω και εγώ σας λέω ζώα» είπε η γυναίκα στο Mega.

Για τι κατηγορείται ο 31χρονος

Ο 31 ετών άνδρας κατηγορείται, σύμφωνα με πληροφορίες για τουλάχιστον 10 περιστατικά ενώ οι κάτοικοι του Βόλου ισχυρίζονται πως τα περιστατικά είναι πολλά περισσότερα. Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν και άλλες καταγγελίες.

Το παρελθόν του 31χρονου

-Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

-Σύλληψη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας – Απαλλάχθηκε

-Νοσηλεία σε ψυχιατρείο για 15 ημέρες

Η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, Πολυβία Γεράκη, μίλησε στο LIVE NEWS για τη ψυχολογία ενός τέτοιου ανθρώπου.

«Μιλάμε για ανθρώπους με περιορισμένες κοινωνικέ δεξιότητες και πολλές φορές έχουν ψυχιατρικό ιστορικό. Είναι λεπτό το όριο της κακοποίησης των ζώων με την κακοποίηση των ανθρώπων. Κάτι τέτοιο του δίνει ικανοποίηση και έλεγχο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θεραπεύονται και ούτε σωφρονίζονται».