Latest News

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Νέα απεργία της ΠΝΟ στα πλοία: Ανησυχία των εκδρομέων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 


Αναστάτωση στους εκδρομείς του τριημέρου έχει προκαλέσει η απόφαση της ΠΝΟ για νέα απεργία πλοίων σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, με ενδεχόμενο...νέας παράτασης. 

Η νέα απεργία στα πλοία αποφασίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς εξέπνεε η πρώτη 48ωρη που είχε αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 με αυξήσεις ύψους 12%, ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.

Το γεγονός πως επίκειται τριήμερο έχει επιδεινώσει την κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αναχωρώντας για τα νησιά από αύριο Παρασκευή. 

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο αναφέρουν πως καθώς το κύριο σημείο διαμαρτυρίας της ΠΝΟ είναι μέρος κλαδικής διαπραγμάτευσης και όχι θέμα της κυβέρνησης, «εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει βρεθεί λύση». «Έχει εισαχθεί στη διαπραγμάτευση το σταθερό κριτήριο», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.