Latest News

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Έγκλημα στην Κυψέλη: Συνελήφθησαν οι γονείς των δύο αδελφών που δολοφόνησαν τον 28χρονο - Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Στην σύλληψη και των γονέων των δύο αδελφών που ομολόγησαν ότι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου 28χρονο... (ξάδελφό τους ή θείο τους – δεν έχει διευκρινιστεί) το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024, στην Κυψέλη, προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη των γονέων έγινε επειδή ο ένας από τους δράστες είναι ανήλικος (17 ετών). 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται δύο μαχαίρια, τα οποία θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα δύο αδέλφια υποστηρίζουν ότι ο 28χρονος τους βίαζε όταν ήταν παιδιά – στην Αλβανία απ΄ όπου και κατάγονται – και γι’ αυτό χθες τσακώθηκαν, καβγάδισαν και τον μαχαίρωσαν.

Τα τρία άτομα -τα δύο αδέλφια και το θύμα – συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και είχαν έναν έντονο διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου κατηγόρησαν τον 28χρονο για τους βιασμούς τους .

Τότε ο 28χρονος φέρεται να τους είπε «Έχουν περάσει χρόνια απ’ όταν έγιναν αυτά, ας τα ξεχάσουμε», με τα δύο αδέλφια να απαντούν: «Δεν ξεχνάμε τίποτα, ούτε το έχουμε ξεπεράσει». Τότε ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε στην οδό Χανίων και στη δολοφονία του 28χρονου.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο στο οποίο διακρίνονται οι δύο να κυνηγούν και να μαχαιρώνουν τον 28χρονο.

Aυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε  αρχικά: «Τον είδα που ερχόταν από εκεί (το στενό) και έπεσε κάτω ο άνθρωπος. Γινόταν χαμός από κόσμο, στην αρχή νόμιζαν ότι το μαχαίρωμα έγινε σε λεωφορείο που βρισκόταν εκεί στον δρόμο, αλλά είχε γίνει από το στενό (οδό Χανίων)».

«Κατάλαβα κατευθείαν ότι τον μαχαίρωσαν, του έτρεχαν τα αίματα. Ο άνθρωπος δεν είχε καταλάβει τι συνέβη, δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει, ήταν ζεστός. Δεν είπε κάτι, δεν ακουγόταν κιόλας μέσα σε τόσο κόσμο. Το ασθενοφόρο ήρθε σε 10 λεπτά, αλλά νωρίτερα είχαν έρθει διασώστες με μηχανή. Μέχρι τότε είχε τις αισθήσεις του, κούναγε τα χέρια του. Δεν γνώριζα αν το θύμα έμενε στην περιοχή», κατέληξε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, αστυνομικοί εντόπισαν στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων έναν άνδρα αιμόφυρτο με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό.

Το θύμα δέχθηκε μαχαιριές – μια σίγουρα στον λαιμό – και άρχισε να περπατά προς την Πατησίων όπου και σωριάστηκε στο έδαφος. 

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το θύμα, ο οποίος όπως αποδείχτηκε ήταν 28 ετών, και το μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και κατέληξε.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο περίπου μια ώρα αργότερα τα αδέλφια εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Ο 17χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν που τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο ενώ ο 19χρονος ότι ήταν συνεργός.