Latest News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

28η Οκτωβρίου: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Δείτε live

 


Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου... ολοκληρώνονται σήμερα, Τρίτη (28/10), οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων ξεκίνησε στις 11.00 στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Την παρέλαση παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Δείτε live την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση:

Νωρίτερα, στις 10.30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώων του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην παρέλαση και φέτος τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει η εντυπωσιακή εμφάνιση του πιλότου της Ομάδας Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον ρόλο του πιλότου επίδειξης φέτος αναλαμβάνει ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, ο οποίος θα εκτελέσει ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.

Το αεροσκάφος που θα χρησιμοποιηθεί είναι ένα F-16C Block 52+. Πρόκειται για το μοναδικό μαχητικό επίδειξης παγκοσμίως που πραγματοποιεί ελιγμούς με CFTs.

Ο σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου είναι πιλότος επίδειξης στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.