Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ιωνάς Καρούσης: Θρήνος στην κηδεία του 26χρονου που σκοτώθηκε στο Ισραήλ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


 Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Ιωανά Καρούση, του 26χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Τελ Αβίβ. Σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Ιωνά Καρουσή στο... Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την ίδια ώρα επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωνά Καρούση έγινε και στον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο δεν ήταν δυνατό ένα ταξίδι στο Ισραήλ. Από τους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν ο θείος του Γιώργος Καρούσης αδερφός του πατέρα του, που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Ήταν το καλύτερο παιδί, μια ψυχούλα, μορφωμένος, έπαιζε πιάνο, ήταν αθλητής, πήγε να κάνει την εργασία του στο πανεπιστήμιο. Δεν τον σκότωσαν, τον δολοφόνησαν, τον γαζώσαν με 4 σφαίρες στο στήθος» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο θείος του Ιωνά Καρούση, του 26χρονου Έλληνα που έπεσε νεκρός από την επίθεση στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Τρίτης, με τη Χαμάς να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Περιγράφοντας πώς βρέθηκε ο Ιωνάς στον σταθμό του τραμ όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση, είπε ότι «δεν πήγε να χρησιμοποιήσει το τραμ αλλά για να καταγράψει τον χώρο για την εργασία του στο πανεπιστήμιο».

Συντετριμμένη η σύντροφός του στο τελευταίο «αντίο»

Στην κηδεία ήταν και η κοπέλα του 26χρονου η οποία με δάκρυα στα μάτια του λέει το δικό της αντίο από μακριά. Είχε ντυθεί μάλιστα στα λευκά και έσπευσε να αγκαλιάσει τον θείο του.

«Σε ευχαριστώ για όλα όσα μου πρόσφερες μέσα σε αυτό τον 1 χρόνο. Είσαι ενας ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος χαμόγελο, καλοσύνη, αγάπη προς τον πλησίον σου. Πάντα να βοηθάς τους άλλους, πάντα γλυκομίλητος και γεμάτος αγάπη για ζωή… Σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και μου την φώτισες, μου έφερες την ηλιαχτίδα σου, ονειρεμένε μου, λατρεμένε μου. Δεν θα πάψω πότε να σε σκέφτομαι και να σε αγαπάω», έγραψε η νεαρή κοπέλα στα social media για τον θάνατο του συντρόφου της. 

kidia-karousis-14
kidia-karousis-13
kidia-karousis-12
kidia-karousis-11


kidia-karousis-5
kidia-karousis-4
kidia-karousis-3
kidia-karousis-2
kidia-karousis-1


kidia-karousis-9
kidia-karousis-8
kidia-karousis-7
kidia-karousis-mak



Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης


Ο 26χρονος Ιωνάς κατείχε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ισραηλινή. Είχε γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998 στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, έχοντας πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα και την πόλη καταγωγής του, τη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, ενώ τελευταία εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας, σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.