Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: Αυτός είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε - Ραγίζει καρδιές η σύντροφος του 26χρονου Ιωνά

 



Ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων, ήταν από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον Ιωνά Καρούση, σπουδαστή, περίπου 26 ετών, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την ελληνική κοινότητα.

Ήταν γιος του διάσημου καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, πρόεδρος της Ισραηλινής Εταιρείας Νευροανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

«Ραγίζει» καρδιές η Μαργαρίτα Χανοπούλου, σύντροφος του 26χρονου Έλληνα Ιωνά Καρούση που έπεσε νεκρός με τόσο βίαιο τρόπο, όταν δέχθηκε 4 σφαίρες, κατά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (01/10), στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

Η Μαργαρίτα και ο Ιωνάς ήταν μαζί 1 χρόνο, με την ίδια να μην μπορεί να πιστέψει πως ο αγαπημένος της, έφυγε από την ζωή και δεν θα επικοινωνήσει ποτέ ξανά μαζί του. Όπως λέει στο enikos.gr εμφανώς συγκινημένη, ο 26χρονος ήταν στο τελευταίο του έτος στις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή, ενώ τον περιγράφει ως έναν «άγγελο εσωτερικά και εξωτερικά», έναν άνθρωπο γεμάτο αγάπη και καλοσύνη, που βοηθούσε οποιονδήποτε χρειαζόταν βοήθεια.

«Είναι απίστευτα συγκλονιστικό όλο αυτό που συνέβη. Ήταν ένας άριστος φοιτητής και βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο χθες, κοντά στην στάση του μετρό για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες, για μία εργασία που είχε στο πανεπιστήμιο. Πώς έτυχε την συγκεκριμένη ημέρα, την συγκεκριμένη ώρα, να γίνει όλο αυτό… Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο που ένιωσε, όταν δέχθηκε τις 4 σφαίρες. Είναι πάρα πολύ σκληρό όλο αυτό».

Ιωνάς Καρούσης Ισραήλ

«Δεν πιστεύαμε ότι ήταν ανάμεσα στους νεκρούς»

Η τελευταία φορά που μίλησε με τον αγαπημένο της η Μαργαρίτα, όπως λέει στο enikos.gr, ήταν περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, και από τότε, δεν απαντούσε στις κλήσεις της και στα μηνύματά της. «Είδα στις ειδήσεις ότι γινόταν επίθεση. Κάλεσα την μητέρα του, όπως και όλους τους φίλους του στο Ισραήλ, αλλά μόνο ο Ιωνάς δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Πιστεύαμε ότι είχε πάει σε κάποιο καταφύγιο… Δεν πιστεύαμε ότι ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, μέχρι που η αστυνομία ειδοποίησε τους γονείς του. Τραγικές καταστάσεις…».

Το χρονικό


Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Γιάφα, μία από τις πιο γνωστές περιοχές του Τελ Αβίβ, και εντάσσεται σε ένα κλίμα αυξημένης έντασης στην περιοχή. Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις πράξεις βίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την παροχή στήριξης στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.