Latest News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Πάνω από 200 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι τις κακοποίησε


 
Άλλες 65 γυναίκες έχουν επικοινωνήσει με το BBC με καταγγελίες κακοποίησης από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ από...το 1977.

Από τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ του BBC Al Fayed: Predator at Harrods, στο οποίο πέντε γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι βιάστηκαν από τον δισεκατομμυριούχο, περισσότερες γυναίκες εμφανίστηκαν με ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό, ανέφερε το BBC.

Ο τηλεοπτικός σταθμός είπε ότι 37 από τις 65 νέες γυναίκες που εμφανίστηκαν δήλωσαν ότι είχαν εργαστεί στο Harrods. Μια γυναίκα είπε ότι δέχτηκε επίθεση από τον πρώην ιδιοκτήτη των Χάροντ και Φούλαμ FC –ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών– στο Ντουμπάι το 1977, η πρώτη κατηγορία κακοποίησης μέχρι στιγμής.

Σε μια δήλωση στο BBC, ο Harrods είπε: «Από την προβολή του ντοκιμαντέρ, μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερα από 200 άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία Harrods για να διευθετήσουν τις απαιτήσεις απευθείας με την επιχείρηση».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φερόμενα θύματα του Φαγιέντ είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι η ομάδα αριθμούσε περισσότερους από 70. Η ομάδα Justice for Harrods Survivors είπε ότι ο αριθμός των γυναικών που «αισθάνονται ασφαλείς να εμφανιστούν» «αυξανόταν σε καθημερινή βάση».

Ένας εκπρόσωπος του Justice for Harrods Survivors, το οποίο αποτελείται από τους δικηγόρους Dean Armstrong KC, Bruce Drummond, Maria Mulla και Gloria Allred, είπε ότι «διατηρεί τώρα 71 πελάτες και επεξεργάζεται επιπλέον 220 έρευνες».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι ερευνά έναν αριθμό νέων καταγγελιών εναντίον του Φαγιέντ και θα πραγματοποιήσει «πλήρη επανεξέταση όλων των υπαρχόντων καταγγελιών» των περιστατικών που λέγεται ότι έλαβαν χώρα μεταξύ 1979 και 2013 για να διασφαλίσει ότι «δεν υπάρχουν νέες γραμμές έρευνας που να βασίζονται για νέες πληροφορίες που προέκυψαν».