Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Σάμος: Εντοπίστηκαν 18 αλλοδαποί - Συνελήφθη ο διακινητής μετά από καταδίωξη


Ένα πνευστό ταχύπλοο σκάφος με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, εντόπισε ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά... της Σάμου.

Το Λιμενικό Σώμα προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου,  18 αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν σε χερσαία περιοχή βορειανατολικά της Σάμου, τους  18 αλλοδαπούς 9 άνδρες, 4 γυναίκες και 5 ανήλικα και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια».

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.