Latest News

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Αν πάμε στο οφθαλμός αντί οφθαλμού, θα μείνουμε τυφλοί»

«Δεν είναι συμπαράσταση στο παιδί μας να βρουν τη δράστρια και να τη χτυπήσουν», ξεκαθάρισε ο πατέρας της 14χρονης που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό στη Γλυφάδα από συνομήλικές της μιλώντας... στον Alpha.

Η 14χρονη, που -σύμφωνα με τον πατέρα της- την Κυριακή θα γιορτάσει τα γενέθλιά της, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Από Δευτέρα, οι γονείς της ελπίζουν να επιστρέψει στην κανονικότητά της και στο σχολείο, καθώς «μία εκ των εμπλεκομένων έχει αποχωρήσει πλέον από το σχολείο και το παιδί μπορεί πιο άνετα να επιστρέψει».

Ο πατέρας της 14χρονης εξήγησε δε πως «στο Γυμνάσιο της Βούλας», όπου βρίσκεται πλέον η εμπλεκόμενη μετά την οριστική αποβολή της από το σχολείο, ήταν άλλη μια μαθήτρια, η οποία έχει αποχωρήσει από πέρσι, όταν οι ίδιοι είχαν καταγγείλει περιστατικά εκφοβισμού.

«Από πέρσι την παρακολουθούσε ειδικός»

«Το παιδί ερχόταν ιδιαίτερα στεναχωρημένο και με συμπεριφορά που μας προξενούσε μεγάλη απορία. Από πέρσι την παρακολουθούσε ειδικός, είχαμε ξεκινήσει τις συνεδρίες γιατί βλέπαμε μια συμπεριφορά που δεν είχε σχέση με την απόδοσή της στο σχολείο. Ήταν προϊόν της πίεσης αυτής που δεχόταν», πρόσθεσε ο πατέρας της 14χρονης.

«Όπως είδατε κι εσείς, μετά το θλιβερό συμβάν της επίθεσης της 21ης Σεπτεμβρίου, μια από τις δράστριες βγήκε στο προφίλ της και είπε ότι θα τον σκοτώσουν. Η Αστυνομία που έχει σταθεί από το πρώτο λεπτό με επαγγελματισμό και ανθρωπιά δίπλα μας προσπαθεί να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση. Σαφώς και υπάρχει φόβος γιατί εδώ μιλάμε για κάτι πάρα πάρα πολύ οργανωμένο».

Μιλώντας για την επίθεση που δέχεται διαδικτυακά μέσω των social media μία από τις δράστριες, ο πατέρας του θύματος τόνισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, γιατί πρέπει και στα παιδιά μας να δείξουμε ότι όταν κάτι συμβαίνει πρέπει να απευθυνόμαστε στο συντεταγμένο κράτος. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αυτοδικία».