Latest News

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Υπό άθλιες συνθήκες κρατούσαν «σκλάβους» 11 μετανάστες (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Υπό άθλιες συνθήκες κρατούσαν «σκλάβους» 11 μετανάστες... στη Βοιωτία.

Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες σε ένα παλιό ποιμνιοστάσιο και ήταν υποχρεωμένοι να εργάζονται σε χωράφια της περιοχής από τρεις άνδρες που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο και απελευθερώθηκαν 11  αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο 2 ανήλικοι, για τους οποίους είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, σε Τμήμα Ασφαλείας της Βόρειας Ελλάδας και αναζητούνταν, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Βοιωτία: Υπό άθλιες συνθήκες κρατούσαν «σκλάβους» 11 μετανάστες
 Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Βοιωτία: Υπό άθλιες συνθήκες κρατούσαν «σκλάβους» 11 μετανάστες
 Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Βοιωτία: Υπό άθλιες συνθήκες κρατούσαν «σκλάβους» 11 μετανάστες
 Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θηβών και κατά τη διάρκειά της συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι συλληφθέντες, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και μεθοδολογία δράσης, προσέγγιζαν αλλοδαπούς υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων, εκμεταλλευόμενοι ότι τα θύματά τους είχαν ανάγκη για εργασία και μετερχόμενοι άλλοτε εξαναγκαστικών και άλλοτε απατηλών μέσων, αποσπούσαν την συναίνεσή τους και προέβαιναν στην συστηματική εργασιακή τους εκμετάλλευση, σε διάφορα αγροτεμάχια περιοχών της Βοιωτίας.

Διακριβώθηκε επίσης ότι την προαναφερόμενη αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο, χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες ως κατάλυμα, όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους.

Σε νομότυπες έρευνες στους τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των -1.490- ευρώ, καθώς και
  • 3 κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.