Latest News

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Σοκάρει αποκάλυψη για τη «μαφία της Μυκόνου»: Έδιναν 100.000 ευρώ για το κεφάλι του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη


Σοκάρει αποκάλυψη για τη «Μαφία της Μυκόνου» σχετικά με τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθηότι  «έδινε ααμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για το κεφάλι του»... σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild. 

«Ο φόβος εξαπλώνεται στο νησί»

«Ο φόβος εξαπλώνεται στο ελληνικό νησί», τονίζεται. «Η μαφία της Μυκόνου, η οποία έχει ανακαλύψει πως αυτό το παραδεισένιο μέρος για διακοπές είναι χρυσωρυχείο και θέλει να το ξεζουμίσει ακόμη και με τη βία, δεν διστάζει να προβεί και σε φόνους», γράφει η Bild.

Το γερμανικό μέσο αναφέρεται στη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος, όπως σημειώνεται, «είχε μία μεγάλη έκταση γης 38 εκταρίων στη Μύκονο δίπλα σε ένα ξενοδοχείο που βρισκόταν υπό κατασκευή».

«Αυτό όμως δεν άρεσε στην ελληνική μαφία, η οποία ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα από το οικόπεδο. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία δινόταν και αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για το κεφάλι του τοπογράφου, ο οποίος θεωρούνταν γνώστης της αγοράς ακινήτων του νησιού».

Το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα, συνεχίζει η BILD, «έχει ανακαλύψει εδώ και καιρό πόσο κερδοφόρα είναι τα τουριστικά θέρετρα». Μάλιστα αναφέρεται και σε πρόσφατο δημοσίευμα της Daily Mail σχετικά με τις προσπάθειες της «μαφίας» να ελέγξει τις τοπικές αρχές, όπως και τοπογράφους και μεσίτες.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε επιφυλακή. Η Γενική Εισαγγελία έχει επιλέξει έναν ειδικό ερευνητή, ο οποίος θα ερευνήσει την τοπική αγορά ακινήτων, ενώ η αστυνομία πρόκειται να αποκτήσει 200 νέους αστυνομικούς στο νησί. Δύο νυχτερινά κλαμπ που θεωρούνταν πως συνδέονται με τη μαφία έκλεισαν, η έκδοση οικοδομικών αδειών έχει σταματήσει και τα οικοδομικά σχέδια αναθεωρούνται», καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σύμφωνα με τη Deutsche Welle.