Latest News

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Κλιμάκωση στον Λίβανο: Πρώτη εμπλοκή του λιβανέζικου στρατού, ανταπέδωσε πυρά του Ισραήλ – Ένας νεκρός, 10 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανικού στρατού στο... νότιο Λίβανο.

Από τα Ισραηλινά πυρά ένας στρατιώτης του λιβανέζικου στρατού έχει χάσει τη ζωή του και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν και πλέον θεωρείται δεδομένο πως το Τελ Αβίβ έχει κηρύξει τον πόλεμο και στην χώρα πέρα από την Χεζμπολάχ.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά», ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο στρατός και ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός διεξήγαγαν «επιχείρηση διάσωσης στο χωριό Ταϊμπέχ» και τέθηκαν στο στόχαστρο «ισραηλινής επίθεσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι τέσσερις διασώστες του τραυματίστηκαν.

Νέες ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού

Τρεις νέες ισραηλινές επιδρομές έπληξαν σήμερα το μεσημέρι τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

«Εχθρικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν τρία πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού», σύμφωνα το πρακτορείο.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τοποθεσίες των υπηρεσιών πληροφοριών και επικοινωνιών της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη «χτύπησαν στόχους που ανήκουν στο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών που ανήκουν στη μονάδα, μέσα συλλογής πληροφοριών, κέντρα διοίκησης και πρόσθετη τρομοκρατική υποδομή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.