Latest News

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

«Εμφύλιος» μεταξύ οπαδών της Ίντερ με έναν νεκρό – Οι Ultras, οι νεοφασιστικές διασυνδέσεις και η … Μαφία


 Τη ζωή του έχασε μετά από μαχαίρωμα στο λαιμό, ένας 36χρονος άνδρας σε περιοχή του Μιλάνου, σε ένα επεισόδιο μεταξύ οργανωμένων οπαδών της Ίντερ, το οποίο ωστόσο φαίνεται να μην έχει σχέση με το... ποδόσφαιρο.

Ο Αντρέα Μπερέτα, επικεφαλής των ultras της Inter, δολοφόνησε τον Αντόνιο Μπελόκο, μια άλλη από τις πιο αναγνωρισμένες προσωπικότητες των «Nerazzurro» που συνδέεται με την «Ndrangheta», την ιταλική μαφία, την Τετάρτη στο Μιλάνο. Τον μαχαίρωσε μέσα σε ένα όχημα αφού πυροβολήθηκε στο πόδι.

Το έγκλημα έλαβε χώρα στα περίχωρα της πόλης του Μιλάνου, στο Cernusco sul Navliglio, κοντά στο γυμναστήριο Testudo, στο οποίο συχνάζουν περιθωριακά και ακροδεξιά στοιχεία οπαδών του ποδοσφαίρου στην περιοχή, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και οι δύο βρίσκονταν στο το ίδιο αυτοκίνητο.

Ο Μπελόκο φέρεται να πυροβόλησε τον Μπερέτα στο πόδι και ο τελευταίος αντέδρασε μαχαιρώνοντάς τον πολλές φορές στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στο αιματηρό επεισόδιο δεν συμμετείχαν άλλα άτομα.

Ο μοιραίος για τον Μπελόκο καυγάς θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα πολύ βαθύτερο σχέδιο παράνομων επιχειρήσεων που ερευνά η εισαγγελία του Μιλάνου.

Ο Μπερέτα, 49 ετών, ο ιστορικός ηγέτης των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ, συνελήφθη από τις αρχές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση μετά από τον πυροβολισμό που δέχτηκε.

Ο Μπελόκο, το θύμα, συνδέεται με την μαφία της Καλαβρίας, γνωστή ως «Ndrangheta, μια από τις πιο ισχυρές και βίαιες εγκληματικές οργανώσεις στον πλανήτη.