Latest News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Βύθιση Titan: Νέα πλάνα από το βυθισμένο υποβρύχιο- Ανατριχίλα από τις εικόνες

 


Νέα πλάνα δείχνουν το βυθισμένο υποβρύχιο Titan μετά τη θανατηφόρα έκρηξή του τον Ιούνιο του 2023- Καταγγελίες από υπάλληλο- Πώς θα μπορούσε να είχε αποτραπεί... η τραγωδία

Το απόκοσμο υποβρύχιο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε η Αμερικανική Ακτοφυλακή, δείχνει τα συντρίμμια του υποβρυχίου στον βυθό της θάλασσας μετά την έκρηξη τον περασμένο Ιούνιο λιγότερο από δύο ώρες μετά την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι ένα από τα τελευταία μηνύματα από το πλήρωμα στο Titan ήταν «όλα καλά εδώ».

Το νέο βίντεο έρχεται καθώς ο David Lochridge, πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της OceanGate, είπε ότι ένιωθε απογοητευμένος από την απόφαση της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία να μην ακολουθήσει την καταγγελία.

«Πιστεύω ότι εάν ο OSHA είχε προσπαθήσει να διερευνήσει τη σοβαρότητα των ανησυχιών που έθεσα πολλές φορές, αυτή η τραγωδία μπορεί να είχε αποτραπεί», είπε ενώ μιλούσε ενώπιον μιας επιτροπής που προσπαθούσε να προσδιορίσει τι προκάλεσε την έκρηξη του Τιτάνα.

«Ως ναυτικός, νιώθω βαθιά απογοητευμένος από το σύστημα που έχει σκοπό να προστατεύσει όχι μόνο τους ναυτικούς αλλά και το ευρύ κοινό».

Ο Λόχριτζ είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ότι οκτώ μήνες αφότου υπέβαλε καταγγελία για την OSHA, ένας υπάλληλος της υπόθεσης του είπε ότι η υπηρεσία δεν είχε αρχίσει ακόμη να το ερευνά και ότι υπήρχαν 11 υποθέσεις μπροστά του. Μέχρι τότε, η OceanGate μήνυσε το Lochridge και είχε καταθέσει ανταγωγή.

Περίπου 10 μήνες αφότου υπέβαλε την καταγγελία, αποφάσισε να φύγει. Η υπόθεση έκλεισε και οι δύο αγωγές αποσύρθηκαν.

«Δεν τους έδωσα τίποτα, δεν μου έδωσαν τίποτα», είπε για το OceanGate.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Λόχριτζ είπε ότι συγκρούονταν συχνά με τον συνιδρυτή της εταιρείας και ένιωθε ότι η εταιρεία είχε δεσμευτεί μόνο να βγάλει χρήματα.

Ο Λόχριτζ ήταν ένας από τους πιο αναμενόμενους μάρτυρες που εμφανίστηκαν ενώπιον μιας επιτροπής. Η μαρτυρία του απηχούσε εκείνη άλλων πρώην υπαλλήλων τη Δευτέρα, ένας από τους οποίους περιέγραψε τον επικεφαλής του OceanGate, Stockton Rush, ως ασταθή και δύσκολο να συνεργαστεί μαζί του.

«Η όλη ιδέα πίσω από την εταιρεία ήταν να βγάλει χρήματα», είπε ο Lochridge. «Υπήρχε πολύ λίγο στον δρόμο της επιστήμης».