Latest News

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Tο πόρισμα Βουρλιώτη για την απάτη «Carousel» 123,5 εκατ. από ΦΠΑ – Εμπλέκονται 142 φυσικά πρόσωπα και 125 εταιρείες

 


Τα ονόματα 142 φυσικών προσώπων και 125 ονόματα εταιριών που εμπλέκονται στην λεγόμενη «απάτη-καρουζέλ» περιλαμβάνει το πόρισμα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου... Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Πρόκειται για πόρισμα 45 σελίδων, για την πολύκροτη υπόθεση μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, φορολογικής απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με το ποσό της απάτης να φθάνει τα 123.530.723 ευρώ για ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε συναλλαγές 514.711.348 ευρώ.

Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν απέδωσαν, απέδωσαν ανακριβώς ή συμψήφισαν συνολικό ποσό 10.888.386 ευρώ προερχόμενο από μη απόδοση ΦΠΑ.

Στο πόρισμα Βουρλιώτη γίνεται αναφορά σε:

«Κοινή και συντονισμένη δράση, που παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή του ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και λοιπών παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή ασφαλιστικών εισφορών, παραπλανώντας τη φορολογική διοίκηση με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων, επιτυγχάνοντας να μην αποδώσουν ή να αποδώσουν ανακριβώς ή να συμψηφίσουν τα αντίστοιχα ποσά, με τελικό αποτέλεσμα την παράνομη ιδιοποίησή τους».

Ανάμεσα στο ονόματα βρίσκεται και αυτό μεγαλοκατασκευαστή και ιδιοκτήτη ΠΑΕ που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα που ελέγχεται για απάτη μη απόδοσης ΦΠΑ.

Για λόγους προσωπικών δεδομένων, οι σελίδες του πορίσματος που ακολουθούν δεν περιλαμβάνουν τα ονόματα των προσώπων αλλά ούτε και τις εταιρίες.