Latest News

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννος Παπαντωνίου: Οργή στα social για την αθώωση και τη… θεία από τη Νιγηρία

 

Ανυποχώρητη παραμένει η οργή και έντονες εξακολουθούν οι αποδοκιμασίες για τη δικαστική απόφαση που αθωώνει τον Γιάννο Παπαντωνίου από την κατηγορία για δωροδοκία 2,4 εκατομμύρια ευρώ από τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του... Πολεμικού Ναυτικού.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου, που μάλιστα απέρριψε την εισήγηση του εισαγγελέα, ότι είναι βάσιμη υπερασπιστική γραμμή πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων προέρχονται από μία… θεία που είχε στη Νιγηρία ο πρώην υπουργός και του έφερνε διάφορα ποσά σε… σακούλες, αντιμετωπίζεται με χλεύη στα social media.

Στη δίνη του κυκλώνα μπαίνει για μία ακόμα φορά η Δικαιοσύνη, καθώς ενισχύεται η αίσθηση ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στα… τυφλά. Και μάλιστα αναφέρονται στα σχόλια κι άλλες αμφιλεγόμενες, ου μην και σκανδαλώδεις για πολλούς χρήστες, αποφάσεις σχετικά με σκάνδαλα και διαφθορά, είτε πολιτικών, είτε δημόσιων λειτουργών.

Να σημειωθεί ότι η ζημιά που υπέστη το δημόσιο σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπολογίζεται στα 381 εκατομμύρια ευρώ.

Τα βέλη στρέφονται πάντως και προς την κυβέρνηση, καθώς επί των ημερών της προκύπτουν φαινόμενα που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς κορυφαίους θεσμούς, όπως είναι η Δικαιοσύνη.

Δεν περνά απαρατήρητο δε και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει υμνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ και εμφανίζεται γοητευμένος από το έργο της.

Η απόφαση προκάλεσε «πάρτι» αναρτήσεων στο Twitter (Χ).