Latest News

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Κόντρα Μπακογιάννη – Δούκα για τα εγκαίνια της παιδικής χαράς στην Ακρόπολη – Τι απαντά o δήμος Αθηναίων


 Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα, με αφορμή τα εγκαίνια παιδικής χαράς του δήμου Αθηναίων στην περιοχή... της Ακρόπολης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αθήνα ψηλά» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, οργανώνονται εγκαίνια «υπερπαραγωγή» από τη Δημοτική Αρχή για την παιδική χαρά της Ακρόπολης.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η «αλήθεια για το έργο είναι πως έχει ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί από πέρυσι, χωρίς ανάγκη για κορδέλες και πανηγύρια». Ακολούθως, παραθέτει το σχετικό επίσημο δελτίο Τύπου στις 19 Δεκεμβρίου 2023.

Επίσης σημειώνει πως «έκτοτε και για εννέα μήνες, η παιδική χαρά παρέμενε κλειστή, με τον δήμο να επικαλείται γραφειοκρατικά κωλύματα, τα οποία ως δια μαγείας λύθηκαν, παραμονές των εκλογών του ΠΑΣΟΚ».

Η απάντηση του δήμου Αθηναίων

Στο τέλος Ιουνίου του 2024 αντί του Δεκεμβρίου 2023, όπως «ισχυρίζεται η απελθούσα δημοτική αρχή», παρελήφθη η νέα παιδική χαρά της Ακρόπολης και δόθηκε στο κοινό μετά τη σχετική βεβαίωση καταλληλότητας του υπουργείου Εσωτερικών, ανταπαντά ο Δήμος Αθηναίων, στην ανακοίνωση της παράταξης του πρώην δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Η δημοτική αρχή σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επειδή ο κ. Μπακογιάννης φαίνεται ότι ξέχασε όσα του είχαμε επισημάνει για την παιδική χαρά της Ακρόπολης, αναλυτικά με Δελτίο Τύπου στις 2 Ιουλίου, να του θυμίσουμε ξανά ότι: Μετά από εντατικές προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Αθηναίων, η παιδική χαρά της Ακρόπολης στο Πάρκο Ραγκαβά παρελήφθη και αποδόθηκε στο κοινό με την απαιτούμενη βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας, που εκδίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 20 Ιουνίου 2024, παρά τις εξαγγελίες για δήθεν παραλαβή της από την απελθούσα δημοτική αρχή τον Δεκέμβριο του 2023.

Τέλος παραθέτει το σχετικό δελτίο Τύπου, στις 2 Ιουλίου 2024.