Latest News

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Netflix: Αντιδράσεις από τους γονείς θυμάτων στα Τέμπη για την προβολή του «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ» του Mega


Η αναγγελία ότι το Netflix θα «ανεβάσει» το ντοκιμαντέρ «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ» του Mega, προσβάσιμο όμως σε συνδρομητές από Ελλάδα και Κύπρο, προκάλεσε τις- πρώτες- αντιδράσεις συγγενών θυμάτων στην εθνική τραγωδία... στα Τέμπη.

«Σήριαλ και έργο για τα παιδιά μου δεν θέλω», σημειώνει σε ανάρτηση του στο Χ ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος θρηνεί τις δίδυμες κόρες του, Χρύσα και Θώμη και την ανηψιά του, Αναστασία (κόρη του αδελφού του Δημήτρη Πλακιά).

Το Mega ενημέρωσε στις αρχές του μήνα ότι το #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ» θα είναι διαθέσιμο από την ερχόμενη Τρίτη (10/9) στο Netflix.

Η προβολή του όμως φαίνεται ότι βρίσκει αντίθετους τους γονείς των αδικοχαμένων νέων, οι οποίοι «φωνάζουν» για πολιτική συγκάλυψη.

«Να μας δείξει τι! Το σενάριο το γνωρίζουμε, ένας σκηνοθέτης που έχει τα κότσια να δείξει την πραγματική πτυχή των γεγονότων υπάρχει; Δηλαδή σε λίγο θα το γυρίσουν και σε σήριαλ; Στο πρώτο επεισόδιο από τα 15 λεπτά που μίλησα έδειξε 15 δευτερόλεπτα και αυτά στο συναισθηματικό κομμάτι τα υπόλοιπα που αναφέρομαι σε ευθύνες και κουκουλώματα τίποτα. Τα ίδια και στους υπόλοιπους. Τα ΤΕΜΠΗ δεν είναι για να τα δείξει η συγκεκριμένη πλατφόρμα για το mega ναι!!!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο χαροκαμένος γονιός.

Η πλήρης ανάρτηση του Νίκου Πλακιά στο Χ είναι η ακόλουθη:

Αλλά και σχόλια -ενδεικτικά- χρηστών που «ακολουθούν» τον Νίκο Πλακιά στο ΜΚΔ είναι χαρακτηριστικά: «Είναι infotainment, επιφανειακή «έρευνα» με στόχο την ψυχαγωγία (συναισθηματισμός) προς εκμετάλλευση. Και καθόλου δημοσιογραφία».

«Έτσι εκτονώνεται η πίεση, όταν κάτι λαμβάνει μυθικές διαστάσεις. Σε λίγο θα το γυρίσουν και σε σήριαλ γράψατε, αυτή η φράση τα λέει όλα. Θα είναι πια κατι μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Κάτι που δεν θα οργίζει την κοινωνία. Ένας μύθος».

«Το όλο θέμα είναι από έγκλημα να το παρουσιάσουν σαν ένα μοιραίο γεγονός».

«Φτάνει το συναίσθημα και η λογοτεχνική προσέγγιση. Αυτά προβλήθηκαν πολλές φορές και με τις αντίστοιχες υψηλές τηλεθεάσεις (που ήταν και το ζητούμενο τους μη παραμυθιαζόμαστε). Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα Τέμπη και έχει τα κότσια ήρθε η ώρα να ειπωθούν ονόματα , με ευθύνες , ρόλους , παρασκήνιο και εντολές. Αλήθειες για όλους και σε όλα τα επίπεδα».

«Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει αυτοκτονήσει».

«Δεν το πιστεύω. Δεν βλέπω Τv. Κάνουν τέτοια σειρά? Εμείς κλαίμε ακόμη τα παιδιά σας. Mαζί σας κ.Πλακιά».

«Το είχα δει Δεν ήταν ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης για #τεμπη_εγκλημα Έρευνα 0 (μηδεν). Ήταν ένα απλοικό ρεπορταζ μεγάλης διάρκειας που «οδηγούσε» σε αντίδραση τύπου «με τόσα που πέρασαν οι συγγενείς και τα θύματα, ότι και να πούνε είναι δικαιολογημένοι». Εμείς καλύτερες ερωτήσεις θα κάναμε».

«Το ντοκιμαντέρ είναι ακριβώς όπως το παρουσιάζεις καλύπτει μόνο το συναισθηματικό κομμάτι και είμαι σίγουρος ότι στόχο έχει την ύπνωση και όχι την αφύπνιση συνείδησης της κοινωνίας. Είναι ύπουλοι και χρειάζεται εγρήγορση. Είναι σημαντικό το ότι βγαίνετε εσείς οι γονείς και μιλάτε».