Latest News

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Εθνική Ελλάδας: Ξεκινάει η εποχή Γιοβάνοβιτς – Ρίχνεται στη μάχη για το Nations League κόντρα στη Φινλανδία η «Γαλανόλευκη»

 Με αντίπαλο την Φινλανδία ξεκινάει η εποχή Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ελλάδας απόψε (7/9) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα του... Nations League.

Η Εθνική θέλει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό για το Euro από τη Γεωργία στα πέναλτι και πλέον βάζει στόχο το Μουντιάλ του 2026, καθώς και μια καλή πορεία στο Nations League, με αντικειμενική επιδίωξη τη δεύτερη θέση που θα την οδηγήσει στα μπαράζ ανόδου για την πρώτη κατηγορία.

Αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή στο »Καραϊσκάκης» με την ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο να αναμένεται θερμή καθώς έχουν «φύγει» περισσότερα από 15.000 εισιτήρια.

Στο ματς αναμένεται να κάνει ντεμπούτο και ο Ζαφείρης που βγάζει μάτια με την Σπάρτα Πράγας. Αντίθετα, νοκ άουτ τέθηκε ο Ρέτσος με τον Ντόι να παίρνει τη θέση του ενώ απουσιάζουν επίσης ο Κουρμπέλης, ο Λημνιός, ο Γιακουμάκης και ο μπακ Μπάλντοκ.

Η πιθανότερη 11άδα έχει ως εξής: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (Κουλιεράκης), Τσιμίκας – Σιώπης, Μάνταλος – Μασούρας, Μπακασέτας, Κωνσταντέλιας (Τζόλης) – Ιωαννίδης

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Νιούκαστλ), Κωνσταντίνος Τζολάκης (Ολυμπιακός), Χρήστος Μανδάς (Λάτσιο).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Παντελής Χατζηδιάκος (Κάλιαρι), Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ), Δημήτρης Γιαννούλης (Άουγκσμπουργκ), Λάζαρος Ρότα (ΑΕΚ), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (Βόλφσμπουργκ), Αντρέας Ντόη (Ολυμπιακός), Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός).
ΜΕΣΟΙ: Τάσος Μπακασέτας (Παναθηναϊκός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Αντρέας Μπουχαλάκης (Χέρτα), Δημήτρης Πέλκας (Μπασακσεχίρ), Μανώλης Σιώπης (Κάρντιφ), Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Σταντάρ Λιέγης), Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Χρήστος Ζαφείρης (Σπάρτα Πράγας).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Βαγγέλης Παυλίδης (Μπενφίκα), Τάσος Δουβίκα (Θέλτα), Χρήστος Τζόλης (Κλαμπ Μπριζ), Τάσος Χατζηγιοβάνης (Εγιούπσπορ), Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός).

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ALPHA και από το Novasports Prime στις 21:45.