Latest News

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού σε λιμάνι της Υεμένης - H Χεζμπολάχ χτυπά με ρουκέτες το βόρειο Ισραήλ (video)

 Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες προς την πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ. Σε μια ανακοίνωση η Χεζμπολάχ αναφέρει πως εξαπέλυσε “ομοβροντία ρουκετών” σε απάντηση των ισραηλινών πληγμάτων...

στον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός σε νέο χτύπημα στο Λίβανο, σκότωσε 24 άτομα και τραυμάτισε άλλα 29, σε πλήγμα κοντά στη πόλη Σάιντα. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI μετέδωσε ότι χτυπήθηκε ένα κτίριο στην πόλη Αΐν ελ Ντέλεμπ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως “περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες” της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν στο πολύ ισχυρό πλήγμα που εξαπέλυσε προχθές, Παρασκευή, στο αρχηγείο της οργάνωσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της, τον Χασάν Νασράλα.

“Περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες διαφόρων βαθμών, που ήταν παρόντες στο υπόγειο αρχηγείο της Βηρυτού κάτω από μη στρατιωτικά κτήρια και οι οποίοι διηύθυναν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του κράτους του Ισραήλ, εξοντώθηκαν επίσης”, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση στην οποία δίνει διευκρινίσεις για ορισμένους από αυτούς.

Επίσης, κατά το χτύπημα που εξόντωσαν τον Χασάν Νασράλα, έγινε γνωστό πως συνολικά σκότωσαν τουλάχιστον 20 άτομα της Χεζμπολάχ, τα οποία χαρακτήρισαν «τρομοκράτες».

Παράλληλα, ο IDF εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντάιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη.

«Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού, λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι απ’ όπου εισάγεται πετρέλαιο στην Υεμένη.

Οι Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν και της Χεζμπολάχ, είχαν ανοίξει μέτωπο εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το Σάββατο ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ενός πυραύλου με στόχο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.