Latest News

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

H Oυκρανία απαγορεύει το Telegram σε κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους

 


Η Ουκρανία απαγόρευσε τη χρήση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σε συσκευές, που χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, στρατιωτικό προσωπικό και εργαζόμενους σε κρίσιμες θέσεις, επειδή πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να κατασκοπεύσει τόσο τα μηνύματα όσο και τους χρήστες, σύμφωνα με συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Η επιβολή των περιορισμών ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή (20/9) καθώς ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GUR της Ουκρανίας παρουσίασε στοιχεία για την ικανότητα των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών να κατασκοπεύουν την πλατφόρμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του κέντρου του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, Α. Κοβαλένκο, δημοσίευσε στο Telegram ότι οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για τις επίσημες συσκευές και όχι για τα προσωπικά τηλέφωνα. 

Το Telegram χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία και τη Ρωσία και έχει γίνει μια κρίσιμη πηγή πληροφοριών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το Telegram εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ποτέ δεν αποκάλυψε τα δεδομένα κανενός ή το περιεχόμενο οποιουδήποτε μηνύματος.