Latest News

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Greek Mafia: Ποιος είναι ο μπράβος που συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας έπειτα από 10 χρόνια


 
Εκτελεστικό όργανο γνωστού βαρυποινίτη της Greek Mafia με πλήθος εμπλοκών σε πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν κατά καιρούς την κοινή γνώμη φέρεται να ήταν ο δράστης πυροβολισμών εναντίον αστυνομικών στις... 22 Νοεμβρίου 2014.

Ο 41χρονος ήταν επαφή του «Ράμπο», που εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 2023 έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό μαζί με τον κουνιάδο του. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του μετά από νέες πληροφορίες σχετικά με το άτομο που πυροβόλησε πέντε φορές με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών εκείνο το βράδυ, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη. Ο δράστης είναι ο ηλικίας 41 ετών σήμερα, Γ.Φ., εργαζόμενος σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Χαϊδάρι.

Στις 22:30 το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου 2014, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Κώστα Βάρναλη στη Νέα Ιωνία. Από την πινακίδα προέκυπτε πως το όχημα ανήκε σε μια 44χρονη σήμερα γυναίκα, την αδελφή του «Ράμπο».

Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός της μοτοσικλέτας ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές, σε βάρος των αστυνομικών, με πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, το οποίο έκρυβε στο μπουφάν του. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχό της, με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες να βρεθούν στο έδαφος. Ο 43χρονος οδηγός συνελήφθη και σήμερα είναι έγκλειστος στη Νιγρίτα Σερρών. Ο συνοδηγός κατάφερε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς όμως να εντοπίζουν ένα κράνος, ένα ζευγάρι γάντια και μια κουκούλα fullface, τα οποία έφεραν επικολλημένα μονωτική ταινία, προκειμένου να μην αφήσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό οι αναβάτες της μηχανής.

Μετά την επαναξιολόγηση των στοιχείων από εκείνο το βράδυ, αλλά και νέες πληροφορίες που έφτασαν στα στελέχη της ασφάλειας, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής μετέβησαν στο σπίτι του 41χρονου στον Αγιο Στέφανο και του πέρασαν χειροπέδες με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Πάνω στον εξοπλισμό που είχε πετάξει ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, ταυτοποιήθηκε DNA του 41χρονου συλληφθέντος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο άτομα εκείνη την περίοδο ενδέχεται να πραγματοποιούσαν κατόπτευση του χώρου με σκοπό να εξοντώσουν μια γυναίκα. Η συγκεκριμένη ήταν συγγενικό πρόσωπο γνωστού έγκλειστου βαρυποινίτη, ο οποίος την είχε κατηγορήσει πως είχε παρακρατήσει χρήματα μέρος λύτρων από πολύκροτη απαγωγή. Το περιστατικό αυτό ήταν λίγο διάστημα πριν την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε βάρος της γυναίκας. Μάλιστα τα δύο αυτά άτομα φέρεται να είχαν «στρατολογηθεί» από τον «Ράμπο», προκειμένου να εκτελέσουν την ξαδέλφη του γνωστού ποινικού.