Latest News

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό, νεκρός ο διοικητής συστημάτων drone, τις εγκαταστάσεις της Rafael χτύπησε η Χεζμπολάχ


 Ένα νέο κύμα βομβαρδισμών στη Βηρυτό εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός, κάνοντας λόγο για πλήγματα ακριβείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, παρά την πρόταση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας... 21 ημερών.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε σημερινό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε το υπουργείο.

Δύο πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από το πλήγμα.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας στη Βηρυτό», χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα το μεσημέρι και ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψώνεται από την περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές, ο στρατός φέρεται να χρησιμοποίησε πυραύλους Spike, οι οποίοι μπήκαν από το παράθυρο του κτιρίου.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στόχων της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας κοντά στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ.

Το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι «βομβάρδισε εγκαταστάσεις» της κρατικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Rafael στο βόρειο Ισραήλ «με ομοβροντία ρουκετών».

Η Χεζμπολάχ έχει αναφέρει και άλλες φορές τις τελευταίες ημέρες ότι έχει πλήξει με ρουκέτες εγκαταστάσεις της εταιρείας.