Latest News

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Πειραιά: Η Δημοτική Αρχή Μώραλη δεν έχει ακόμα κάνει τις προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών




Απίστευτα πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν στο Δήμο Πειραιά καθώς η δημοτική αρχή Μώραλη  δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε προσλήψεις σχολικών καθαριστριών λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία... όπως καταγγέλλεται.

Να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη των 109 σχολικών καθαριστριών που ήταν πέρσι στα σχολεία και να κάνουν επιπλέον προσλήψεις γιατί οι 109 δεν αρκούν για το σύνολο των σχολικών μονάδων του Πειραιά, καλεί την Δημοτική Αρχή Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή Πειραιά, «η οποία με δική της ευθύνη έχει αφήσει τα σχολεία βρόμικα, ενώ σε λίγες ώρες μπαίνουν μαθητές στις τάξεις». Καταγγέλλει επίσης την Δημοτική Αρχή Πειραιά «η οποία παρατείνει την εργασιακή ανασφάλεια των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων». 

Αναλυτικά το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Απίστευτο κι όμως τραγικό… Ενώ τα σχολεία έχουν ανοίξει από τις 2/9 με χίλια δυο προβλήματα, κενά εκπαιδευτικών, καταργήσεις σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων η Δημοτική Αρχή του Πειραιά δεν έχει ακόμα κάνει τις προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών. Στην παρέμβαση που έγινε σήμερα από το σωματείο μας, μας ενημέρωσαν ότι έχει αργήσει να υπογραφεί η πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών, γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει απαντήσεις ακόμα γραπτώς σε έγγραφο του Δήμου από 19 Ιουλίου. 

Βγάζει μάτι ότι στον Δήμο Πειραιά ”μαγειρεύουν” τα αποτελέσματα του τελικού πίνακα κατάταξης των σχολικών καθαριστριών.  Βγάζει μάτι ότι καθυστερούν τις προσλήψεις γιατί προσπαθούν να βρουν τρόπο να βολέψουν τα ρουσφέτια που είχαν τάξει προεκλογικά. Για παράδειγμα η προϋπηρεσία αθροίζεται παράνομα με βάση τις ώρες δουλειάς και όχι τους μήνες εργασίας, έχουν χαθεί δικαιολογητικά εργαζόμενων που αφορούν τη μοριοδότησή τους. 

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, η οποία με δική της ευθύνη έχει αφήσει τα σχολεία βρόμικα, ενώ σε λίγες ώρες μπαίνουν μαθητές στις τάξεις. Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Πειραιά η οποία παρατείνει την εργασιακή ανασφάλεια των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων. Τέτοια αναβάθμιση της παιδείας, τέτοιος εκσυγχρονισμός μας αφήνει άφωνους! Τους καλούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και των σχολικών καθαριστριών να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη των 109 συναδελφισσών που ήταν πέρσι στα σχολεία και να κάνουν επιπλέον προσλήψεις γιατί οι 109 δεν αρκούν για το σύνολο των σχολικών μονάδων του Πειραιά».