Latest News

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Υπόθεση Πελικό: «Έκανα σεξ» με τη γυναίκα του γιατί δεν είχα κάτι άλλο να κάνω παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είπε βιαστής της Ζιζέλ


 Συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν η πολύκροτη δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό από τον σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό και 50 άγνωστους... άνδρες. 

Σήμερα εξετάζεται από το δικαστήριο ο 37χρονος Άντι Ροντρίγκεζ, πατέρας δύο παιδιών και ένας από τους 50 βιαστές της Ζιζέλ Πελικό. «Έκανα σεξ με την σύζυγο του Πελικό γιατί δεν είχα κάτι άλλο να κάνω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο κατηγορούμενος. Ο Ροντρίγκεζ, εργάτης σε φάρμα, ανέφερε πως από 14 ετών ήταν αλκοολικός και έκανε χρήση κοκαΐνης, παραδέχτηκε πως έκανε σεξ με την Ζιζέλ Πελικό αλλά αρνήθηκε ότι την βίασε. 


Ο ίδιος, όπως και πολλοί από τους κατηγορούμενους, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η Ζιζέλ Πελικό ήταν ναρκωμένη αλλά αντίθετα, είχε την πεποίθηση πως συμμετείχε σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι του ζεύγους Πελικό. Στην κατάθεσή του ο Ροντρίγκεζ περιέγραψε πως είχε, ήδη, μια εμπειρία Swinging (ανταλλαγής συντρόφων) πριν γνωρίσει τον Ντομινίκ Πελικό την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2018.  

«Καθόμουν σε ένα μπαρ όταν ένας άντρας με πλησίασε και μού είπε: "Αρέσεις στη γυναίκα μου. Θα ήθελες να κοιμηθείς μαζί της ενώ εγώ θα κοιτάζω;"». Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως συμφώνησε και το ίδιο βράδυ πήγε στην κατοικία των Πελικό, ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς και δεν είχε κάτι άλλο να κάνει. Είχε μαλώσει με τα αδέλφια του εξαιτίας του εθισμού του στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. «Δεν είχα πρόθεση να βιάσω την κυρία Πελικό», υποστήριξε ο 37χρονος. 

Εκείνη την περίοδο ο Ροντρίγκεζ ήταν 31 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η Ζιζέλ Πελικό ήταν 66 ετών. «Έκανα μπάνιο, Έβαλα άφτερ σέιβ, ντύθηκα. Αφού ανταλλάξαμε μηνύματα (με τον Πελικό) στο Coco.fr (σάιτ για Swinging) πήγα στο σπίτι». Η Ζιζέλ Πελικό ήταν παρούσα στο δικαστήριο και κουνούσε το κεφάλι καθώς άκουγε τον κατηγορούμενο να καταθέτει. 

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την δίκη έλαβαν μέιλ από το δικαστήριο στο οποίο τονίζεται πως θα πρέπει «να θυμούνται ότι η δικαστική Αρχή θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελεί την αποστολή της ελεύθερη από κάθε πίεση, σε πλήρη ανεξαρτησία». «Η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί σε ήρεμο κλίμα που να ευνοεί την παρουσία της αλήθειας και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των συμμετεχόντων μερών», τονίζει το σχετικό μέιλ. Εκπρόσωπος των τοπικών δημοσιογράφων αντέδρασε και ρώτησε το δικαστήριο σε ποιές «πιέσεις» αναφέρεται το μέιλ.