Latest News

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει στις θέσεις του ο βουλευτής

 Ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή δίνει ο Παύλος Πολάκης που επέστρεψε μεν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο, να παίρνει πίσω τίποτα από όσα έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα εναντίον του... Στέφανου Κασσελάκη.

Επικοινωνία των δύο τους δεν υπήρξε, καθώς όπως ανέφεραν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης δεν επικοινώνησε με τον κ. Πολάκη. Η επιστροφή του Χανιώτη βουλευτή σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης και αποφυγής της πρότασης μομφής που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα κατέθετε έγινε με fast track διαδικασίες. Υπήρξε μόνον επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά, ο οποίος απέστειλε και τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

«Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ότι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης που διαγράφηκε μετά από το bullying σε συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη που οδήγησε στο ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού.

«Είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε δηλώσεις του για να προσθέσει πως ο λαός διαγραφεί κι ο λαός δεν διέγραψε. Είπε πως η διαγραφή του ήταν απαράδεκτη και επέμεινε πως το σκηνικό ήταν στημένο και πρόσθεσε: «Κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο. Η επιστροφή μου, η τυπική γιατί δεν έφυγα ποτέ, δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και ότι υπάρχει ανάγκη για μια ισχυρή δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με προγραμματικό ρόλο που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την επαναφορά Πολάκη σχολίασε ότι τώρα υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και πως σε αυτή την προσπάθεια μπορεί παρά πολύ να συμβάλει ο Χανιώτης βουλευτής. «Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων, η πολιτική κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα», επεσήμανε ενώ σε ερώτηση αν ο κ Πολακης θέτει ακόμη και σήμερα ζήτημα ηγεσίας σχολίασε πως δεν άκουσε κάτι τέτοιο. Για το λόγο που επιστρέφει τώρα ο κ Παππάς είπε ότι υπήρξε ποινή για θέματα συμπεριφοράς και έκλεισε αυτός ο κύκλος

Η επαναφορά του πάντως γίνεται λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και με τον ίδιο να έχει εκφράσει δημόσια την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την πρόθεσή του να είναι «παρών» στις εξελίξεις.

Προσχηματική χαρακτήρισε την διαγραφή του Παύλου Πολάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία αποδέχεται τη συμπεριφορά του και πως «αποκτά αυτό που του αρμόζει».

ΝΔ: «Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού»

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία σχολίασε με δηκτικό τρόπο την επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άλλο με την παρωδία του σίριαλ Πολάκη που έχει μονοπωλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μιλήσει άλλωστε για τη μισή διαγραφή του που ξεχείλιζε από υποκρισία. Όμως, η σημερινή “επιστροφή” του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο και δεν μπορούμε να την αφήσουμε ασχολίαστη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Προσέθεσε, δε, ότι «είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του και ταυτόχρονα λυπηρό ότι οι ιδέες και το ύφος του εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού».