Latest News

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Μετωπική» Δούκα -Ανδρουλάκη, «εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα» - «σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση» και σφήνα Γερουλάνου

 


Σφοδρή επίθεση στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κάνοντας λόγο για «εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα» και «δηλητήριο».

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας με δήλωσή του σε πολύ υψηλούς τόνους, προφανώς αναφερόμενος σε σχόλια στα ΜΚΔ, τόνισε: «Το ποτήρι ξεχείλισε. Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις. Η επίθεση τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου.

Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος. Όσο με αφορά εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για την προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να καταφεύγω σε παρόμοιες τακτικές, όπως έπραξα μέχρι σήμερα».

Απαντώντας στον Χ. Δούκα, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, επισήμαναν ότι «κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου. Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση».

Σοβαρευτείτε, λέει ο Γερουλάνος

«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο. Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν», σχολίασε ο Παύλος Γερουλάνος για τις καταγγελίες του Χάρη Δούκα ότι δέχεται πόλεμο λάσπης από συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη και τη διάψευση αυτών των ισχυρισμών εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα».